Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διευθυντής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίστηκε από το ΥΠΠΟ-Τ ο Δημήτρης Εϊπίδης, επικεφαλής, από το 1999 έως σήμερα, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών «χαιρετίζει» την επιλογή, χαρακτηρίζοντας τον Δ. Εϊπίδη ως «πολύ καλό γνώστη των αναγκών και των στόχων ενός σύγχρονου κινηματογραφικού Φεστιβάλ».

Θυμίζουμε ότι στη διοργάνωση του 2008, η διοίκηση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «έκοψε» 39 Ελληνες σκηνοθέτες, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις. Οι 39 προχώρησαν σε μαζική προβολή των ταινιών τους στην Αθήνα και κατήγγειλαν το Φεστιβάλ για «υποτίμηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ». Ενώ για τον διευθυντή του, Δ. Εϊπίδη, σημείωναν ότι «αγνοεί και στην ουσία ακυρώνει την πλειοψηφία των γνωματεύσεων της "γνωμοδοτικής" επιτροπής, την οποία ο ίδιος όρισε» και «κόβει από όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ, Διεθνές, Πανόραμα κλπ. μεγάλο μέρος της ελληνικής παραγωγής».

Τότε η ΕΕΣ στήριξε τη διαμαρτυρία των σκηνοθετών, σημειώνοντας, σε ανακοίνωσή της, ότι ενώ ο Ελληνικός Κινηματογράφος «βρίσκεται σε ανοδική πορεία», η διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, αντί να ενισχύσουν αυτήν την άνοδο, «εν κρυπτώ τροποποιούν τον κανονισμό διεξαγωγής του Φεστιβάλ, χωρίς να ενημερώνουν τη Γενική Συνέλευσή του και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ