Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεχίζονται τα αδιέξοδα για τους ασθενείς

Ακόμα και τις 12 ώρες ξεπερνά ο χρόνος αναμονής των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από το κόψιμο των κονδυλίων για τις εφημερίες, ο Σύλλογος Γιατρών του νοσοκομείου. «Ηδη - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - συσσωρεύονται επιστολές διευθυντών που επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με ασφάλεια, τα εργαστήρια αδυνατούν να επεξεργαστούν τα δείγματα αίματος και τα επιστρέφουν στις κλινικές , ο δε χρόνος αναμονής στο Τμήμα Επειγόντων ξεπερνάει κατά περίπτωση ακόμα και τις δώδεκα ώρες!»

Η παραπάνω καταγγελία των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είναι χαρακτηριστική για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των περικοπών στις εφημερίες και γενικότερα των κονδυλίων για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Βεβαίως, η αιτία των προβλημάτων του νοσοκομείου, με πιο οξυμένο της έλλειψης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως και γενικότερα, βρίσκεται στη γενικότερη πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου τομέα και της εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δε λειτουργούν ακόμα - 11 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του - όλες οι κλινικές που προβλέπονται, λείπουν γιατροί και πάνω από 250 νοσηλευτές. Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο λείπουν 40 γιατροί και 300 νοσηλευτές, ενώ έχει πάει στις ελληνικές καλένδες η κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας.

Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας λείπουν 26 γιατροί και 230 νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, στα Τρίκαλα το νέο νοσοκομείο λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό προσωπικού κι ας αυξήθηκαν τα κρεβάτια από 130 σε 350 και στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχουν παραπάνω από 500 κενές οργανικές θέσεις. Στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας καλύπτεται μόνο το 54% των οργανικών θέσεων των γιατρών και μόνο το 62% των οργανικών θέσεων των νοσηλευτών και του άλλου προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ