Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οπλοστάσιο» αλά Ντοβτσένκο

Μία από τις σημαντικότερες ταινίες του βωβού σοβιετικού κινηματογράφου, την «ARSENAL» («Οπλοστάσιο») του Αλεξάντρ Ντοβτσένκο θα προβάλει η «Κινηματογραφική Λέσχη του "Α"» (θεσμός του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) στις 10/12, 12 μ, στον κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ Renault - Filmcenter 2000».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είπε για την ταινία πως «δεν είναι μια ιστορία, αλλά ένα ποίημα» και όντως, πρόκειται για ένα κινηματογραφικό ποίημα της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας της εποχής, συνδυασμένη άψογα με την πολιτική στράτευση και με το μοντάζ να φτάνει στο απόγειό του ως τεχνική. Η ταινία στηρίχτηκε στην εξέγερση του Οπλοστασίου του Κιέβου το 1918 και αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του σοβιετικού βωβού κινηματογράφου.

Εξάλλου, το εναλλακτικό δίκτυο διανομής του ΕΚΚ, «Filmcenter 2000», προγραμματίζει από 8-14/12 τις παρακάτω προβολές: «Οι φωτογράφοι» και «Βόρτεξ» του Ν. Κούνδουρου («ΑΠΟΛΛΩΝ Renault»), «Ενας κι ένας» («ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ»), «Ο πειρατής Κάρμπον», «Ο τυφλοσούρτης», «Ο Μικρός Λόρδος» (παιδικές, Κυριακή, 3 μμ. «ΤΡΙΑΝΟΝ»), «Περί ορέξεως», «Μέχρι το πλοίο» και την Κυριακή στις 11.30 πμ οι παιδικές «Ο τυφλοπόντικας και το αυγό», «Οικογένεια Σμιθ», «Πρίγκιπας και φτωχός» («ΑΝΔΟΡΑ»), «Μια πορνογραφική σχέση», «Εξοδος» («ΦΙΛΙΠ»), «Μια πορνογραφική σχέση», «Ευδοκία» και την Κυριακή στις 11.30 πμ οι παιδικές «Σου προσφέρω ένα αστέρι», «Το ράλι», «Σνούπι καλέ μου φίλε» («ΑΦΑΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ