Κυριακή 30 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Στα χνάρια των ηρώων μας

-- Φίλοι, Σύντροφοι και Συναγωνιστές, Οδοιπόροι της Ειρήνης, σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Η δική μας μέρα. Η μέρα της Ετήσιας Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης. Σήμερα στρέφουμε το βλέμμα σε όλα τα χρόνια της αγωνιστικής πορείας του κινήματός μας. Αναμοχλεύουμε την ίδια μας την ύπαρξη, τις θυσίες των αγωνιστών μας να μας θυμίζουν τον υπέρ πάντων αγώνα για Ελευθερία, Ειρήνη και Πρόοδο. Προπάντων για τη Δημοκρατία που τόσο βάναυσα διασύρεται στις μέρες μας. Γι' αυτή τουλάχιστον το κίνημά μας έδωσε θυσίες και οράματα για μια νέα κοινωνία χωρίς κοινωνική καταπίεση και πολέμους. Για μια ζωή που ο μόχθος της εργασίας θα εξασφαλίζει τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ανάπτυξη. Που η πρόοδος δε θα περιορίζεται στην επιστημονική έρευνα, αλλά θα επεκτείνεται στην καλλιτεχνική δημιουργία. Που στο ανώτερο επίπεδο του απελευθερωμένου ανθρώπου θα μεσουρανεί η καλλιτεχνική ευαισθησία ως μέτρο της ανάπτυξής του.

-- Συναγωνιστές, Οδοιπόροι της Ειρήνης, βλέπουμε να αναπτύσσεται και να οξύνεται ο διχασμός της καταπίεσης κι εκμετάλλευσης που γυρίζουν την Ελλάδα στις δεκαετίες του '50 και του '60. Τοκογλυφικά χρηματιστικά συμφέροντα οδηγούν το λαό σε υλικό και ηθικό μαρασμό. Κορίτσια κι αγόρια, η νέα γενιά της Ελλάδας, καταδικάζονται στην αβεβαιότητα της ανεργίας, της φτώχειας και της φθοράς. Σχεδιασμένες πολιτικές ισχυρών διεθνών συμφερόντων σπρώχνουν τους Ελληνες στην αποδοχή της μιζέριας και της εξαθλίωσης. Η ιμπεριαλιστική λέπρα μπαίνει στα σπίτια και κλέβει το ψωμί από το τραπέζι του φτωχού. Η εργατική παραγωγική δύναμη σπρώχνεται στα τάρταρα της κόλασης. Μια ολιγομελής οικονομική χούντα, πλαισιωμένη από δημοσιογράφους και πολιτικούς, ράβει τα σάβανα του λαού της Ελλάδας. Στην προσπάθειά τους να υποτάξουν τον εργαζόμενο λαό στην πείνα και στο φόβο απειλούν με μεθόδους που το κίνημα ειρήνης πόνεσε, έκλαψε και μάτωσε με νεκρούς. Εισαγγελικοί Ιαβέρηδες ετοιμάζουν νέες Βαστίλες. «Κοτζαμάνηδες» και «καρφίτσες» βρικολάκιασαν στη Βουλή των Ελλήνων κι έγιναν οι βαστάζοι μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής εξουσίας. Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα με τα «κολασμένα» παιδιά της πονά και ματώνει, οι προβοκάτορες της μαδημένης εθνικοφροσύνης ασχημονούν ανακαλύπτοντας ένα νέο «κομμουνιστικό δάχτυλο». Ο αντικομμουνισμός δείχνει να φοράει την παλιά του φορεσιά και να γίνεται το επίσημο δόγμα της εξουσίας.

-- Οδοιπόροι της Ειρήνης, σήμερα τιμάμε τους νεκρούς μας στο αρχαίο μονοπάτι της Ελευθερίας για να θυμίσουμε το χρέος ενός νέου Μαραθώνα. Σε μας δε χωρούν μηδίζοντες και ριψάσπιδες, ούτε Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες, ούτε συμβιβασμένοι σε Κερκόπορτες. Το κίνημα ειρήνης είναι εδώ για να δείξει τους κινδύνους ενός Τέταρτου Ράιχ με τη μάσκα του τοκογλύφου. Να δείξει πως το νέο Ράιχ των τοκογλύφων έχει ως πολιτικό του εκφραστή μια γενίτσαρο που πρόδωσε την πατρίδα της, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, και ουρλιάζει τρέμοντας την τιμωρία της Θείας Δίκης.

-- Φίλοι, Σύντροφοι και Συναγωνιστές, Οδοιπόροι της Ειρήνης, σήμερα είναι η δική μας Μέρα στο αρχαίο μονοπάτι του Μαραθώνα. Ας την προϋπαντήσουμε λοιπόν.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ