Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Συμπλήρωσαν 11 μήνες απλήρωτοι

Ξεκίνησαν απεργία διαρκείας

Απλήρωτοι εδώ και 11 ολόκληρους μήνες οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Μενιδίου (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, έργου και ΑμΕΑ) έφτασαν πλέον στα όρια της εξαθλίωσης και προχώρησαν από προχτές σε επ' αόριστον απεργία, ενώ εργαζόμενη - χήρα και μάνα οκτώ παιδιών - ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την πλήρη αναλγησία της «πράσινης» δημοτικής αρχής, καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο αρκείται να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Φρόντισε όμως να απολύσει τρεις εργαζόμενες μέλη της διοίκησης του σωματείου, που είχαν στήσει οι περίπου 110 εργαζόμενοι, επειδή αντιδρούσαν.

Ξεκάθαρα οι εργαζόμενοι θέτουν πλέον ζήτημα επιβίωσης και χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι εργαζόμενος με ειδικές ανάγκες έπαθε εγκεφαλικό καθώς δεν είχε χρήματα να πληρώσει τη θεραπευτική του αγωγή. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι 30 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης του Νεκροταφείου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από 10 έως 16 μήνες, καθώς εκεί η δημοτική αρχή - όπως καταγγέλλεται - πληρώνει κάποιους επιλεκτικά! Την ίδια στιγμή όμως, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, η δημοτική αρχή προχώρησε σε προσλήψεις 75 εργαζομένων με μπλοκάκι στον Οργανισμό Αθλητισμού.

Σε συγκέντρωση που έγινε χτες έξω από το Δημαρχείο, την αλληλεγγύη του εξέφρασε το Συντονιστικό των ΟΤΑ Αττικής, της Γραμματείας Μενιδίου του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως οι ταξικές δυνάμεις απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, να κλείσει η δημοτική επιχείρηση, να περάσουν οι εργαζόμενοι ως μόνιμοι στο δήμο. Ακόμα, εκεί βρέθηκε και η δημοτική παράταξη ΠΑΣΥΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ