Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θράσος απύθμενο!

Πρόκληση για το λαό είναι τα ψέματα του πρωθυπουργού από την Κομοτηνή και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω. Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

-- «Στόχος μας είναι να συντηρήσουμε κοινωνικές κατακτήσεις»! Ποιοι; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία την επόμενη βδομάδα καταθέτει ένα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον κοινωνικό ρόλο της Ασφάλισης, ανεβάζει τα χρόνια για συνταξιοδότηση στα 40, μειώνει τις συντάξεις και στέλνει τις γυναίκες να δουλεύουν μέχρι τα 65... Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μέσα σε μια νύχτα έκοψε Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο και στους συνταξιούχους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα...

-- «Τα γνωστά μέτρα είναι έκτακτα»! Ποιο από τα έως τώρα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κατάργησαν το 8ωρο, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τις συντάξεις, καθήλωσαν τους μισθούς, πετσόκοψαν τις κοινωνικές παροχές, λεηλάτησαν με φόρους το εισόδημα των εργαζομένων, ήταν «έκτακτο»; Κανένα! Τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που σήμερα θα χάσουν τα λαϊκά στρώματα από τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, καμιά αστική κυβέρνηση του κεφαλαίου δεν πρόκειται να τους τα «επιστρέψει», επειδή ακριβώς έρχονται για να διασφαλίσουν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

-- «Τώρα είναι η στιγμή να σταθούμε κοντά στον εργαζόμενο, κοντά στον άνεργο, με συγκεκριμένες κινήσεις, με συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένα μέτρα»! Ποιοι; Αυτοί που τις επόμενες μέρες ετοιμάζονται με νόμο να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να μειώσουν τον κατώτατο μισθό, να απελευθερώσουν τις απολύσεις και να κατακρεουργήσουν ακόμα και τις αποζημιώσεις των απολυμένων. Αυτοί που το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά το έχουν μετατρέψει σε «επιδοτούμενη εργασία» με ημερομηνία λήξης.

-- «Βρισκόμαστε σε φάση ανάπλασης του κοινωνικού κράτους, ώστε να λειτουργεί πραγματικά το κοινωνικό κράτος»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκει το θράσος και μιλάει για κοινωνικό κράτος, την ίδια ώρα που παγώνει τις προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Οταν οι περικοπές που προβλέπονται από το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» και το μνημόνιο στους παραπάνω τομείς θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παροχές.

-- «Θα βάλουμε την Ελλάδα σε γερές βάσεις ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»! «Κοινωνική δικαιοσύνη» για το ΠΑΣΟΚ είναι να «παγώσουν» για τρία χρόνια οι μισθοί και οι συντάξεις. Να περικοπούν τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Να αυξηθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ, οι ειδικοί φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα. Να απολύονται χιλιάδες άνθρωποι από το δημόσιο τομέα. Οι μόνοι που θα κερδίσουν από την «ανάπτυξη» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι τα ντόπια και ξένα μονοπώλια που θα αφαιμάξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και θα αγοράσουν σε «τιμή ευκαιρίας» τη δημόσια περιουσία.

Είναι προκλητικοί. Πρέπει να πληρώσουν για το ψέμα, την κοροϊδία σε βάρος του λαού. Να πληρώσουν για τη στρατηγική που υπηρετούν. Ταξική αντεπίθεση παντού, μέχρι την ανατροπή του συστήματος που θέλει μια χούφτα κηφήνες να καλοπερνάνε και την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού να βουλιάζει στην ανέχεια.


Π. Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ