Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Αεροπορικές επιθέσεις με άγνωστες μέχρι στιγμής απώλειες πραγματοποίησαν οι ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Μπαργκι Ματάλ στην επαρχία Νουριστάν, του Αφγανιστάν, επικαλούμενες την ανακατάληψη της περιοχής, που το Σάββατο πέρασε στα χέρια «μαχητών των Ταλιμπάν». Σύμφωνα με τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση, τα κατοχικά στρατεύματα έδρασαν προς υποστήριξη του κυβερνητικού στρατού, ώστε να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις παραβρέθηκαν σε μέρα μνήμης για τα δικά τους θύματα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν στη βάση Μπαγκράμ, χωρίς να γίνεται λόγος για τους αμάχους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις κατοχικές δυνάμεις.

Οι πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται και στο Πακιστάν, όπου το Σάββατο τουλάχιστον 19 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 13 φέρονται ως μαχητές των Ταλιμπάν, και έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικού στρατού.

Ο απολογισμός των νεκρών δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές, εγείροντας υποψίες για περισσότερους αμάχους νεκρούς, ενώ οι πολεμικές επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού συνεχίζονται στα πλαίσια και των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων», που γίνονται με τις εντολές των ΗΠΑ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επτά συλλήψεις υπόπτων σχετικά με την επίθεση σε τέμενος την περασμένη Παρασκευή, που στοίχισε τη ζωή σε 93 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ