Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει άθλια παρέμβαση του ΛΑ.Ο.Σ.

Την απάντηση που της πρέπει έδωσε χτες με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ στη ΝΕ Ζακύνθου του ΛΑ.Ο.Σ., που για μια ακόμη φορά με αιχμή τον λαϊκισμό και τον ρατσισμό προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες για την ανεργία στους αλλοδαπούς εργάτες, αθωώνοντας τις αντεργατικές πολιτικές τις οποίες ψηφίζει και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Προκειμένου να εξαπολύσει νέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, ο ΛΑ.Ο.Σ. φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώσει την ταξική και διεθνιστική πάλη για δουλειά με δικαιώματα που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις (που πρόσφατα έκαναν παρέμβαση για την επαναπρόσληψη 25 εργαζόμενων στο ξενοδοχείο «Louis Zante Beach» και κατήγγειλαν την εργοδοσία που χρησιμοποιεί Πολωνούς μαθητές για να καλύψει τα κενά της απασχολώντας τους με άθλιες συνθήκες). Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρεται στο «πρόβλημα του Ελληνα εργάτη, ότι βρίσκεται στο περιθώριο, είναι εγκαταλελειμμένη μονάδα και δεν μπορεί να ανταγωνισθεί τους πάμφθηνους αλλοδαπούς» και λέει ότι «προϋπόθεση για να μπορέσει να αντισταθεί ο Ελληνας εργάτης, είναι να φύγει ο ξένος απεργοσπαστικός στρατός».

Σε ανακοίνωση - απάντηση η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Σε διατεταγμένη υπηρεσία ως άριστοι προβοκάτορες η ΝΕ Ζακύνθου του ΛΑ.Ο.Σ. έσπευσαν να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους, αλλά και να αποπροσανατολίσουν από την ουσία.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο θέλουν να κρύψουν τις πολιτικές ευθύνες που έχουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, που έχουν ψηφίσει συνθήκες και στρατηγικές της ΕΕ, όπως το Μάαστριχτ, Μπολκεστάιν, ώστε να μπορούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται φτηνό εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες.

Ξεχνάνε επίσης τα μέλη της ΝΕ του ΛΑ.Ο.Σ. ότι το κόμμα τους ήταν αυτό που ψήφισε την λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξεθεμελιώνοντας το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετατράπηκε σε λαϊκή συνέλευση καταδίκης των χαρατσιών (2011-11-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών (2011-01-27 00:00:00.0)
Στον αγώνα ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα (2010-11-27 00:00:00.0)
Στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης (2010-02-26 00:00:00.0)
Στον αέρα 170 ξενοδοχοϋπάλληλοι (2007-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ