Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΔΕΛΚΑΝ
Ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις

Στη Βουλή έφερε το θέμα το ΚΚΕ

Καμία ουσιαστική απάντηση, για τη μακροχρόνια ταλαιπωρία των 104 εργαζομένων της υπό εκκαθάριση εταιρείας ΑΔΕΛΚΑΝ στη Μαγνησία, που επί 13 χρόνια περιμένουν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, δεν πήρε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος, που έφερε το θέμα με Ερώτησή του στη Βουλή.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «οι διαδικασίες εκκαθάρισης είναι πάντα αργόσυρτες» και «δεν υπήρξε ενδιαφέρον» από αγοραστές, αναφέροντας παράλληλα το ιστορικό εκκαθάρισης της εταιρείας.

«Δεν απαντάτε επί της ουσίας», τόνισε στην παρέμβασή του ο Απ. Νάνος, τονίζοντας ότι «η περίπτωση της ΑΔΕΛΚΑΝ είναι χαρακτηριστική» αυτών των επιχειρήσεων που «έχουν φεσώσει διαχρονικά το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία» και «σήμερα παίρνουν μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, για να καλυφθούν τα ελλείμματα των Ταμείων». Συνέχισε λέγοντας πως «οι 104 εργαζόμενοι 13 χρόνια τώρα αγανακτούν για το πότε θα πάρουν τα χρήματά τους». Αναφερόμενος στην εκκαθαριστική διαδικασία μίλησε για «καθοδηγούμενες ανακοπές, για να μην πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι», αναρωτώμενος για την τράπεζα που ανέλαβε την εκκαθάριση: «Τι έκανε η ΑΤΕ; Πότε θα μοιράσει στους εργαζόμενους τα χρήματα που οφείλει;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ