Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ SANOFI AVENTIS
Θέλει ν' απολύσει το 25% του προσωπικού

Παρέμβαση έκαναν χτες η Ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας

Παρέμβαση στη φαρμακευτική εταιρεία SANOFI AVENTIS πραγματοποίησαν χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και το Συνδικάτο Αθήνας του κλάδου, απαιτώντας από την εργοδοσία να ανακαλέσει τη μείωση προσωπικού κατά 25%, όπως εξήγγειλε τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100 άτομα θα βρεθούν στο δρόμο και μάλιστα με τη μέθοδο της οικειοθελούς αποχώρησης. Οπως κυνικά ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας υπάρχουν εντολές για περικοπές, ενώ με τις αποζημιώσεις που θα πάρουν οι εργαζόμενοι θα... ζουν μέχρι να βρουν αλλού δουλειά!

«Με τα επιχειρήματά της περί "μείωσης του τζίρου", "πτώση των πωλήσεων", "ανάγκη να βάλουμε όλοι πλάτες και να θυσιάσουμε και κάποιες θέσεις εργασίας για να σωθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι", η εργοδοσία προσπαθεί να μας πείσει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα την ανεργία και τη μιζέρια. Τα ίδια έλεγαν βέβαια όλα τα χρόνια, παρότι δεν υπήρχε "κρίση" γιατί πάντα ήθελαν το ίδιο αποτέλεσμα φτηνούς εργάτες μεγάλα κέρδη.

Εμείς απαντάμε ότι οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν κόστος. Αντίθετα, παράγουν πλούτο, πλούτο τεράστιο που δεν τον μοιράζονται με τους εργοδότες. Επομένως, δεν έχουμε καμία ευθύνη και δε δεχόμαστε να πληρώσουμε και την οποιαδήποτε ζημιά τους. Απαιτούμε τώρα να ανακληθούν όλες οι απολύσεις "οικειοθελείς" και μη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ