Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Αποθρασύνεται από την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Η εργοδοσία σε εταιρεία call - center οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν αφού τους απέλυσε

Η βάρβαρη αντεργατική πολιτική που προωθούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου έχει μετατρέψει το εργασιακό τοπίο σε μια απέραντη ζούγκλα όπου οι εργαζόμενοι εξαρτώνται απόλυτα από τις εργοδοτικές ορέξεις. Αυτό έμαθαν καλά εργαζόμενοι - νέοι κυρίως σε ηλικία - που απασχολήθηκαν για λίγο καιρό σε εταιρεία call - center που τους έβαζε να πουλάνε, από το τηλέφωνο, συνδρομητικά πακέτα άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Η εταιρεία λέγεται «Δέλταφον» και προχτές ο σύζυγος της εργοδότριας ανακοίνωσε σε τέσσερις εργαζόμενους ότι απολύονται γιατί δεν είναι παραγωγικοί. Οι εργαζόμενοι δούλευαν εκεί από έναν έως δύο μήνες. Απαίτησαν την καταβολή των δεδουλευμένων και το χαρτί της απόλυσης. Αντί για αυτά εισέπραξαν την οργή του συζύγου, ο οποίος άρχισε να βρίζει και να απειλεί. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη χτεσινή παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) στο χώρο δουλειάς, με την εργοδότρια αυτή τη φορά να εκτοξεύει απειλές και να οδηγεί στο αστυνομικό τμήμα τους εργαζόμενους για να τους κάνει μήνυση. Μάλιστα, πριν έρθει στο τμήμα ο δικηγόρος των εργαζομένων, ο αξιωματικός υπηρεσίας καλούσε στο γραφείο του έναν - έναν τους εργαζόμενους χωριστά. Εκεί η εργοδότρια τους έκανε ερωτήσεις όπως «ποιος σε πήρε τηλέφωνο για να κάνετε αυτό που κάνατε σήμερα», σε μια ιδιότυπη ανάκριση με την παρουσία της αστυνομίας.

Τα γεγονότα αυτά εκτός από την παρέμβαση του ΣΕΤΗΠ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΠΑΜΕ, καθώς ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα κάνοντας παρέμβαση. Οπως επίσης, τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας. Τελικά, η εργοδοσία απέσυρε τη μήνυση.

Το βάρβαρο εργασιακό τοπίο αναδεικνύουν οι ίδιες οι μαρτυρίες των εργαζομένων στον «Ρ». Αλλοι είπαν ότι δούλεψαν μόλις για μιάμιση βδομάδα και ότι απολύθηκαν - ως ανίκανοι - χωρίς να πληρωθούν. Αλλοι έδειξαν μια χειρόγραφη απόδειξη αντί για μηνιαία μισθολογική ενημέρωση η οποία δεν έδειχνε καν αν είχαν γίνει ασφαλιστικές κρατήσεις. Ακόμα μας είπαν ότι σε αυτό το λίγο διάστημα που δούλεψαν είδαν πολλούς νέους και νέες να έρχονται και να φεύγουν μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά και ότι τους έβαζαν να ξεκινήσουν τη δουλειά χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση και τους έδιναν ένα χαρτί που έλεγε ότι για να γίνει πρόσληψη πρέπει να έχουν καταφέρει να πείσουν έναν ορισμένο αριθμό ανθρώπων να κάνουν αιτήσεις αγοράς των συνδρομητικών πακέτων που πουλούσαν. Διαφορετικά θα πληρώνονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, με 10 ευρώ το κομμάτι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ