Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ
Πρόγραμμα δράσης και σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά

Συντονισμένες παρεμβάσεις ξεκίνησαν και τα σωματεία στο Εμπόριο

Σε σύσκεψη σωματείων του κλάδου προχωρά τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών
Σε σύσκεψη σωματείων του κλάδου προχωρά τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών
Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των διοικήσεων από τα σωματεία του κλάδου καλεί την επόμενη Δευτέρα 14 Ιούνη η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνουν και στην επαρχία.

Ακόμα, καθορίστηκε ότι ο κλάδος θα προχωρήσει άμεσα σε απεργιακή κλιμάκωση για τις ΣΣΕ και το Ασφαλιστικό σε συντονισμό με άλλους κλάδους, αλλά και ότι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Ιούνη στον ΣΕΒ για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Καθώς η κλιμάκωση της πάλης απαιτεί αγωνιστική συσπείρωση και κινητοποίηση καταρχήν μες στους τόπους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις επιδιώκουν σχεδιασμένη δράση σε κάθε κλάδο.

Ετσι, συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, αύριο θα γίνει στο Βόλο και τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Στις 23 Ιούνη η Ομοσπονδία προχωρά σε συγκέντρωση του κλάδου το απόγευμα στην Αθήνα με πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

Σε περιφερειακή σύσκεψη προχωρά και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας την Κυριακή 13 Ιούνη σε Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 10 π.μ.), Δυτική Ελλάδα (Εργατικό Κέντρο Αρτας, 10.30 π.μ.) και Πελοπόννησο (Εργατικό Κέντρο Πάτρας, 11.30 π.μ.).

Ακόμα:

  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» καλεί σήμερα Πέμπτη 10 Ιούνη σε Γενική Συνέλευση, στις 6.30 μ.μ.
  • Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, την Τρίτη 15 Ιούνη, θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Παρέμβαση χτες και στο Εμπόριο

Την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου στην εταιρεία «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ» που απολύθηκε διότι συμμετείχε στην τελευταία απεργία, καθώς και να σταματήσει η εργοδοτική τακτική αλλαγής της 8ωρης εργασίας σε 6ωρη, με ταυτόχρονη μείωση μισθού, απαίτησε χτες το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε στην εργοδοσία της εταιρείας.

Από την πλευρά της, η εργοδοσία έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αποθρασύνεται από την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και πόσο πολύτιμο της είναι το νομοθετικό οπλοστάσιο που της δίνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, κ. Κουκουμπάνης δήλωσε στο σωματείο πως τόσο η μετατροπή της 8ωρης εργασίας σε 6ωρη, όσο και η απόλυση, δεν παραβιάζουν κανένα νόμο! Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως η απόλυση δεν έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους, αρνούμενος όμως να πει στο σωματείο ποιοι ήταν οι λόγοι και λέγοντας πως αυτό θα το κάνει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (π.χ. Επιθεώρηση Εργασίας κλπ.).

Η χτεσινή παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο της συντονισμένης δράσης στην οποία προχωρούν τα σωματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών στην Αθήνα, όπως κατέληξαν και στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα. Ανάλογες παρεμβάσεις συνεχίζονται καθημερινά σε πολλές εταιρείες, με κοινή ανακοίνωση που αξιοποιούν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ