Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Θα δυναμώνει όσο το φάρμακο είναι εμπόρευμα

Παρέμβαση στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας έκανε χτες η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο

Από παλιότερη παρέμβαση της ΟΕΦΣΕΕ και της ΟΒΣΑ
Από παλιότερη παρέμβαση της ΟΕΦΣΕΕ και της ΟΒΣΑ
Τις ολέθριες συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους του κλάδου η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου κατήγγειλε με χτεσινή της παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), αναδεικνύοντας την άλλη όψη της πολιτικής που παραδίνοντας ένα κοινωνικό αγαθό στα μονοπώλια διογκώνει τα αδιέξοδα ασθενών και λαϊκών οικογενειών.

Συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως μέτρα όπως η επικαιροποίηση του καταλόγου των φαρμάκων που δε χρειάζονται ιατρική συνταγή, η γενικότερη λαίλαπα στο χώρο της Υγείας ευνοούν τους επιχειρηματίες του κλάδου, μεταξύ αυτών και τους φαρμακοβιομήχανους. Αυτούς που την ίδια στιγμή ξεσπούν με μανία στα δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρούν σε απολύσεις, καθυστερούν πληρωμές, χτυπούν τη σταθερή εργασία, επιβάλλουν εκ περιτροπής απασχόληση, κτλ.

Από τη μεριά της κυβέρνησης, τόσο ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος (όπου συνεχίστηκε η αγωνιστική παρέμβαση), ξεκαθάρισαν ότι δε θα αλλάξει η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα (και) των φαρμακοβιομηχάνων. Προκαλώντας τους εργαζόμενους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας εμφάνισε την κυβέρνηση ότι δήθεν μάχεται ενάντια στους εκβιασμούς με τους οποίους οι φαρμακοβιομήχανοι απαιτούν προστασία των υπερκερδών τους για ...να μην κάνουν (όπως ισχυρίζονται) απολύσεις. Τίποτα όμως δε βρήκε να πει για την πολιτική που στηρίζει και ενισχύει την εργοδοτική επίθεση και ασυδοσία, την πολιτική που θέλει το φάρμακο εμπόρευμα.

«Οι απαντήσεις και των δύο εκπροσώπων είναι πολύ μακριά από αυτά που θέλουμε και ζητούμε ως κλάδος» είπε στον «Ρ» η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος του ΟΕΦΣΕΕ. «Είμαστε πεισμένοι ότι μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των ασφαλισμένων και των εργαζομένων, όσο το φάρμακο, η Υγεία δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όσο δεν υπάρχει η ευθύνη ενός κρατικού φορέα που θα ελέγχει την έρευνα, την παραγωγή, την εισαγωγή, την ποιότητα και διάθεση όλων των σκευασμάτων χωρίς καμία ιδιωτική δραστηριότητα. Το φάρμακο να δίνεται δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη», κατέληξε. Μάλιστα, κάλεσε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και τους εργαζόμενους στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 του Ιούνη, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΕΦΣΣΕ (Χαλκοκονδύλη 56), προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινάει σήμερα το 12ο Συνέδριο (2013-01-26 00:00:00.0)
Απάντηση σε επιστολή συνδικαλιστή της ΠΟΙΕ (2013-01-16 00:00:00.0)
Θυσίες για τους εργαζόμενους, στήριξη στους φαρμακοβιομήχανους (2013-01-13 00:00:00.0)
Ο λαός πληρώνει τους ανταγωνισμούς των φαρμακοβιομηχάνων (2012-10-25 00:00:00.0)
Εκβιάζουν για μείωση μισθών (2010-09-25 00:00:00.0)
Ανυποχώρητα για τη ΣΣΕ (2010-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ