Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιπαλεύει την παράταση του ωραρίου

Νέα δυναμική παρέμβαση κόντρα στα αντεργατικά σχέδια της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Η εργοδοσία, με τη στήριξη της ΠΑΣΚίτικης πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου, αποφάσισε να προχωρήσει σε παράταση του ημερήσιου χρόνου εργασίας κατά μισή ώρα, εκτιμώντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν το μισάωρο διάλειμμα που επί δεκαετίες έχει κατακτηθεί να συμπεριλαμβάνεται στο 8ωρο τους.

Προχτές το Συνδικάτο Οικοδόμων εμπόδισε την εφαρμογή του μέτρου στο εργοτάξιο του Μετρό στο Καλοχώρι. Χτες από το πρωί η εργοδοσία άρχισε να απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν αποδεχθούν την παράταση του χρόνου εργασίας. Απέναντί της βρήκε και πάλι το Συνδικάτο Οικοδόμων που με δυναμική παρέμβαση επέβαλε τη λήξη του ωραρίου κανονικά στις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα εργοτάξια του Μετρό. Καλούν τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα να αποκρούσουν και την επίθεση στα δικαιώματά τους και την εργοδοτική τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ