Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Απεργιακός πυρετός

ΡΩΜΗ.-

Χιλιάδες απεργοί δάσκαλοι πλημμύρισαν τους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας χτες, απαιτώντας ουσιαστική και πραγματική αύξηση των ετήσιων αποδοχών τους.

Η Γενική Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την ιταλική κυβέρνηση, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών λόγω του αδιεξόδου που σημειώθηκε όσον αφορά στις αποδοχές των δασκάλων, προκήρυξε γενική απεργία χτες, η οποία πραγματοποιήθηκε με καθολική επιτυχία, ενώ διαδηλώσεις εκτός της Ρώμης έγιναν και σε άλλες ιταλικές πόλεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων το τελευταίο δίμηνο, ενώ η Ομοσπονδία τους συνομιλεί με το ιταλικό υπουργείο Παιδείας, το οποίο εμμένει, διά στόματος υπουργού Τούλιο ντε Μάουρο, σε αύξηση 265.000 λιρετών (περίπου 45.000 δραχμές) μηνιαίως, εν αντιθέσει με το διπλάσιο που ζητούν οι δάσκαλοί προκειμένου οι αποδοχές τους να εξομοιωθούν με το μέσο κοινοτικό μισθό.

Μέχρι στιγμής οι συνδικαλιστικές ενώσεις που εκπροσωπούν τους δασκάλους σε όλη την Ιταλία, δείχνουν ανυποχώρητες στα αιτήματά τους και ήδη προγραμματίζουν δεύτερη συνεχόμενη κινητοποίηση για τις 18 του Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία βρίσκεται υπό τον κλοιό των απεργών, καθώς τη Δευτέρα θα απεργούν και πάλι οι δημοσιογράφοι, αλλά και οι ταχυδρομικοί, ενώ σε αυτή την κινητοποίηση συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Μπολόνια. Ολες οι κινητοποιήσεις αφορούν τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ