Σάββατο 10 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εξι χρόνια «κλείνει» το τείχος της ντροπής

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το διαχωριστικό τείχος στη Δ. Οχθη θέτει σειρά εμποδίων στην πρόσβαση μεγάλης μερίδας του παλαιστινιακού πληθυσμού σε υπηρεσίες υγείας, υποστηρίζει έκθεση του ΟΗΕ. Η έκθεση διενεργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από την καταδικαστική, πλην όχι δεσμευτική, απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το τείχος, του οποίου, φυσικά, η κατασκευή συνεχίζεται και πλέον έχει ολοκληρωθεί το 61% από τα σχεδιαζόμενα 707 χιλιόμετρα του συνολικού του μήκους.

Ενώ οι Παλαιστίνιοι, χτες, πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε διάφορα σημεία της λεγόμενης «ουδέτερης ζώνης», όπου έχουν εγκλωβιστεί περίπου 7.000 Παλαιστίνιοι, από την άλλη πλευρά στην Ιερουσαλήμ έφθανε η πορεία της οικογένειας Σαλίτ. Οι γονείς του νεαρού στρατιώτη, που κρατείται από το 2006 στη Γάζα, είχαν ανεπίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και εγκαταστάθηκαν έξω από το σπίτι του, όπως και είχαν πει, μέχρις ότου επιτευχθεί η απελευθέρωση του γιου τους διά της ανταλλαγής του με Παλαιστινίους κρατουμένους.

Ενα πλοίο με 2.000 τόνους τρόφιμα και φάρμακα είχε ανακοινωθεί ότι θα αναχωρήσει, είτε αργά χτες βράδυ, είτε σήμερα το πρωί για τη Λωρίδα της Γάζας από το λιμάνι του Λαυρίου. Το πλοίο, υπό σημαία Μάλτας, έχει ναυλωθεί από φιλανθρωπικό ίδρυμα που ανήκει στο γιο του Λίβυου ηγέτη Καντάφι, Σαΐφα αλ Ισλάμ. Εχει 12μελές πλήρωμα (Λίβυοι, Κουβανοί, Αϊτινοί, Σύροι και Ινδοί) και 10 επιβάτες, κυρίως, Λίβυους, αλλά και έναν Νιγηριανό και έναν Μαροκινό. Εκπρόσωπος του ιδρύματος υποστήριξε ότι και αυτό το πλοίο θα προσπαθήσει να σπάσει το εμπάργκο, αποφεύγοντας, όμως, τη βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ