Τρίτη 13 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΣΣΙΜΑΤΕΙΟ» ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Εκβιάζει για εκ περιτροπής εργασία

Παρέμβαση έκανε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ

Στο «Κασσιμάτειο» Ιδρυμα (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) στον Ποταμό Κυθήρων περιόδευσαν το περασμένο Σάββατο μέλη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ μετά από κάλεσμα των εκεί εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πως η διοίκηση του ιδρύματος, επιχειρώντας να κάνει πράξη την εκ περιτροπής εργασία, επιδιώκει να τους αλλάξει τη σύμβαση εργασίας από αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο και μέρες εργασίας, σε 18 μέρες εργασίας το μήνα. Να δουλεύουν δηλαδή τη μία βδομάδα τέσσερις μέρες και την άλλη τρεις με αντίστοιχη μείωση αποδοχών. Παράλληλα, τους διαμήνυσε πως ή δέχεστε αυτές τις αλλαγές ή απολύεστε. Επιχειρεί δηλαδή να υλοποιήσει όλους τους πρόσφατους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η εργοδοσία καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς όλες τις εργαζόμενες τις έχει ως γενικών καθηκόντων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ζήτησαν συνάντηση με τη διοίκηση του ιδρύματος, η οποία όμως αρνήθηκε. Στη συνέχεια μίλησαν με τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν σε συντονισμό της δράσης τους με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ θα αναπτυχθούν δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Τέλος, τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν και το Νοσοκομείο Κυθήρων, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής που παρουσιάζει. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παιδίατρος, αλλά ούτε και ιδιώτης σε ολόκληρο το νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ