Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Σκοτσέζικο ντους»

Με σκοτσέζικο ντους θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιάσει κάποιος την «υπόθεση - Μητρόπουλου». Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση, που την Παρασκευή με την απόφαση του αθλητικού δικαστή εγκαταστάθηκαν στη Θεμιστοκλέους (ΕΠΑΕ), χτες «μετακόμισαν» στην Πανεπιστημίου 25 (ΓΓΑ). Το πρωί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Βίκτορα Μητρόπουλου να απαγορευτεί η διαβίβαση στον αθλητικό δικαστή τελεσίδικου σε βάρος του βουλεύματος.

Κατά τη συνεδρίαση έκρινε ομόφωνα ότι «καμία διάταξη του νόμου 2472/1997 δεν αποκλείει τη διαβίβαση βουλεύματος που προβλέπεται από τον εν λόγω νόμο, προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή κατά νόμον κωλύματος στο πρόσωπο μελών αιρετού οργάνου» και τονίζει: «Πολύ περισσότερο όταν η αρχή στην οποία διαβιβάζεται εν τέλει το βούλευμα είναι όργανο με δικαιοδοτικές αρμοδιότητες, όπως ο αθλητικός δικαστής».

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ένα ακόμα επιχείρημα για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Φλωρίδη, οι συνεργάτες του οποίου στη συνέχεια συνέταξαν και απέστειλαν στην ΕΠΟ (με συστημένη επιστολή και φαξ) έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ζητούν από την αρμόδια επιτροπή «να διαπιστώσει την αυτοδίκαια έκπτωση του Β. Μητρόπουλου» επειδή, κατά την άποψη τους, το Μονομελές Δικαιοδοτικό Οργανο (ΜΔΟ/ΕΣΑΠΕ) «υπαιτίως παρανόμως και καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, παρέλειψε να διαπιστώσει το παραπάνω γεγονός».

Ακόμα, ο υφυπουργός αναφέρει πως έχει από το νόμο και το Σύνταγμα το δικαίωμα να το ζητήσει, η δευτεροβάθμια επιτροπή είναι αρμόδια και το «οικείο δικαιοδοτικό όργανο έχει δέσμια διοικητική αρμοδιότητα να διαπιστώνει, με βάση την έκθεση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, την ύπαρξη ή μη κωλύματος. Επειδή με την προσβαλλόμενη απόφαση το ΜΔΟ/ΕΣΑΠΕ αρνήθηκε να εφαρμόσει την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία ασκώντας, καθ' υπέρβαση αρμοδιότητας, παρεπίμπτοντα και διάχυτο έλεγχο συνταγματικότητας, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργούσε αποκλειστικά και μόνο ως διοικητικό όργανο».

  • Χτες υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήγαν ξαφνικά στα γραφεία της ΕΠΑΕ και ξεκίνησαν έλεγχο στα βιβλία της Ενωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ελέγξουν ειδικά τη ροή της χρηματοδότησης προς τις ΠΑΕ. Να προσθέσουμε εδώ ότι η αναφορά της είδησης από το δημοσιογράφο της «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», Τ. Αντωνίνη, προκάλεσε την απαράδεκτη αντίδραση στελεχών της ΕΠΑΕ και του Β. Μητρόπουλου. Του επιτέθηκε φραστικά, τον απείλησε με μήνυση και αγωγή και τον έδιωξε κακήν κακώς από τα γραφεία!
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δηλώσεις για «αγορασμένες ανόδους» (2005-03-11 00:00:00.0)
ΞΑΝΘΗ (2003-10-02 00:00:00.0)
Απόρριψη - προάγγελος; (2001-05-19 00:00:00.0)
«Υπάρχει κώλυμα» (2001-04-11 00:00:00.0)
«Αρχισαν τα όργανα» (2001-04-07 00:00:00.0)
Παρασκευή της... αποκαθήλωσης; (2000-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ