Τρίτη 27 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
ΝΑΤΟική ρουκέτα προκάλεσε το λουτρό αίματος στο Σανγκίν

KAΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οργή στον αφγανικό λαό και αμηχανία στις κατοχικές δυνάμεις προκάλεσε η χτεσινή κατηγορηματική δήλωση του Αφγανού Προέδρου, και καλού τους συμμάχου, Χαμίντ Καρζάι, ότι το μακελειό αμάχων στη συνοικία Σανγκίν, της επαρχίας Χελμάντ, την περασμένη Παρασκευή, οφείλεται σε ΝΑΤΟική ρουκέτα. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52 άμαχοι στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα. Στην ίδια περιοχή, δε, που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν, έχει επανειλημμένως καταγγελθεί από αμάχους πως παρά το γεγονός ότι κρατούν λευκή σημαία, δέχονται τα πυρά των κατοχικών ενώ προσπαθούν να εξέλθουν για να γλιτώσουν.

Εκπρόσωπος των κατοχικών δυνάμεων δήλωνε ότι δεν έχει σχετική πληροφόρηση και δε νομίζει ότι ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία. Εντούτοις, γεγονός είναι ότι με βάση μόνο τα στοιχεία του ΟΗΕ, που δε θεωρούνται πλήρη, το 2009 αποδείχτηκε εξαιρετικά αιματηρό για τους αμάχους στο Αφγανιστάν που καταγράφουν 2.412 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, στο γειτονικό Πακιστάν, επτά άνθρωποι σκοτώνονταν και δεκάδες τραυματίζονταν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο σπίτι του υπουργού της επαρχίας Κχιμπέρ-Παχτούν Κχουα, του οποίου ο μοναδικός γιος δολοφονήθηκε την περασμένη βδομάδα. Ο Μιάν Ιφτιχάρ Χουσαΐν είναι σκληρός επικριτής των Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ