Πέμπτη 29 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιθεώρηση στο υπουργείο Αμυνας

Επιθεώρηση στo υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποίησαν χτες οι εκπρόσωποι της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ενωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ε. Βενιζέλο στο γραφείο του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΕΘΑ, «αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο τρόπος εκτέλεσης του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι προβλέψεις για τα επόμενα οικονομικά έτη, η εφαρμογή της ισχύουσας ήδη νομοθεσίας για τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ και οι προβλέψεις για τις πληρωμές και τις παραλαβές εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα επόμενα χρόνια». Δηλαδή, πλήρης έλεγχος σε αυτό που ο Ε.Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα ως «σκληρό πυρήνα» της εθνικής κυριαρχίας τους κράτους που δεν επιδέχεται παρεμβάσεις και ελέγχους.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση, «αντικείμενο της συζήτησης ήταν επίσης το γενικότερο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης και η συσχέτιση της οικονομικής με τη στρατιωτικοπολιτική διάσταση στο χώρο της Αμυνας». Πράγμα που δείχνει ότι η συζήτηση - έλεγχος αφορούσε σε βάθος όλα τα ζητήματα που αναφέρονται στην αμυντική πολιτική της χώρας. Κατά τ' άλλα, ο υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για συνάντηση που «έγινε σε φιλικό κλίμα, με δημιουργικό πνεύμα και με πλήρη κατανόηση του ιδιαίτερου θεσμικού ρόλου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ