Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για την Υγεία του λαού

Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χέρι - χέρι με τα «κοράκια» της τρόικας προχωρούν στο «ξήλωμα» της ήδη υποβαθμισμένης Δημόσιας Υγείας, με σκοπό την πλήρη εμπορευματοποίησή της και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΓ του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα συνεχίζουν ακάθεκτα την επίθεση ενάντια στις εναπομείνασες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις. Στο στόχαστρό τους τώρα μπήκαν τα δημόσια νοσοκομεία με καταιγίδα περικοπών και πρόσθετα χαράτσια που "φορτώνουν" τους εργαζομένους μέσω των Ταμείων τους.

Οπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόνο το πρώτο εξάμηνο το ποσό μείωσης σε φάρμακα και άλλα νοσηλευτικά υλικά έφτασε το 17,5%. Σχεδιάζεται ακόμα από τον Οκτώβρη η κατηγοριοποίηση των ασθενειών...!!!

Ενώ το Υπουργείο Υγείας μελετάει την αύξηση των νοσηλίων των Ταμείων και την εφαρμογή του πακέτου των διαγνωστικών κατηγοριών, είτε έτσι είτε αλλιώς στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα φορτωθούν νέα πρόσθετα χαράτσια, όπως και στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χέρι - χέρι με τα "κοράκια" της τρόικας προχωρούν στο "ξήλωμα" της ήδη υποβαθμισμένης δημόσιας υγείας με σκοπό την πλήρη εμπορευματοποίησή της και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για δημόσια δωρεάν Υγεία χωρίς διακρίσεις για όλους τους εργαζόμενους, για όλο το Λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ