Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ»
Ο οργανωμένος αγώνας έφερε αποτελέσματα

Ανακοίνωση με αφορμή τη μάχη που δόθηκε στο οχηματαγωγό «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοΐας

Το καθήκον που έχει ο κλάδος των ναυτών, μαζί με τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσει το ταξικό μέτωπο, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, βγάζοντας ταυτόχρονα από το σβέρκο του τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βρίσκονται στην πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών», ενόψει και των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, διαδικασία που θα αρχίσει το Σεπτέμβρη με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ενωσης και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Οπως επισημαίνει η παράταξη, το παράδειγμα της μάχης που δόθηκε προχτές στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», όπου ναύτες του πληρώματος, συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις, μπήκαν μπροστά για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοΐας, είναι χαρακτηριστικό για τη δύναμη της οργανωμένης πάλης. Ενώ αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ο ρόλος αυτής της πλειοψηφίας και του προέδρου του σωματείου Αν. Νταλακογιώργου, εκπροσώπου της «Αυτόνομης Παρέμβασης», καθώς με τη δική τους ανοχή η πλοιοκτήτρια εταιρεία HSW καταπατούσε τη ΣΣΕ.

Ο ΑΣΝ σημειώνει προς τον κλάδο ότι η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) είναι σφοδρή και πλήττει το σύνολο των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Από την άλλη η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ συνεχίζει να υπονομεύει τα συμφέροντα των ναυτών και να βάζει εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων τους. Ευθυγραμμισμένη με την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ της ΠΝΟ, προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό, να βάλει εμπόδια στην αγωνιστική οργάνωση των ναυτεργατών, διαδίδοντας από τη μια ότι το Ασφαλιστικό δεν «πιάνει» τους ναυτεργάτες και από την άλλη συμφωνεί με την απελευθέρωση (άρση του καμποτάζ) στις θαλάσσιες ενδομεταφορές, βάζοντας ως «όρο» μέσα στα δουλεμπορικά πλοία, όπου κυκλοφορούν πλέον ανεξέλεγκτα και θα κυριαρχεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, να υπάρχουν και ορισμένοι Ελληνες.

Η παράταξη καλεί τους ναύτες να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση της ΠΕΝΕΝ το Σεπτέμβρη, ψηφίζοντας για εφορευτική επιτροπή τους υποψήφιους του ΑΣΝ, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στις συνδικαλιστικές δυνάμεις της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ