Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πολύμορφες παρεμβάσεις ενάντια στην τρομοκρατία της «ISS»

Νέα κινητοποίηση σήμερα στις 9.30 π.μ. έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις μεταθέσεις, τις απολύσεις και την τρομοκρατία της εργολαβικής εταιρείας «ISS», διοργανώνει σήμερα στις 9.30 το πρωί έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας.

Χτες το πρωί, τα στελέχη του σωματείου μαζί με συνδικαλιστές άλλων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καταγγέλλοντας τη βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργολαβική εταιρεία «ISS». Στο πλευρό των συνδικαλιστών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.

Η εργολαβική εταιρεία «ISS» εδώ και μήνες προχώρησε στη μετάθεση τριών μελών του προεδρείου του σωματείου για να τις απομονώσει από τις υπόλοιπες εργαζόμενες του «Ιπποκράτειου». Το υπουργείο Εργασίας έχει παρέμβει για το θέμα με συστάσεις προς την εργοδοσία. Την περασμένη Παρασκευή, συνεχίζοντας την τρομοκρατία, μετέθεσε και άλλη συνδικαλίστρια από το «Ιπποκράτειο».

Απειλεί με απόλυση κάθε εργαζόμενη καθαρίστρια του «Ιπποκράτειου» αν δεν φύγει από το κλαδικό σωματείο και δεν γραφτεί στο εργοδοτικό σωματείο που έστησε η ίδια η εταιρεία με τη συνεργασία της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αν δεν καταγγείλει τη διοίκηση του κλαδικού σωματείου ότι λέει ψέματα κατά της εταιρείας στις επιστολές που στέλνει στους διοικητές οργανισμών.

Ηδη το κλαδικό σωματείο προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, στον διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης το σωματείο απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του για το έγκλημα των εργολαβιών που πλουτίζουν σε βάρος του Δημοσίου και των εργαζόμενων, την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις για το λαό.

Με τη συγκέντρωση που οργανώνει σήμερα το πρωί έξω από το «Ιπποκράτειο», το κλαδικό σωματείο απαιτεί: Να ανακληθούν οι μεταθέσεις και να μη γίνουν άλλες. Να πληρώνονται κανονικά μισθό και ένσημο όλες οι καθαρίστριες, σε όλα τα έργα. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και κλεμμένα. Να ελεγχθούν οι εργολάβοι από το κράτος για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και για το πόσα πληρώνονται παράνομα οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία (που υποτίθεται ότι θέλουν να κάνουν οικονομίες) και τους άλλους φορείς. Να σταματήσει η τρομοκρατία των εργολάβων που υποστηρίζεται και από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ