Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν την καταστρατήγηση της ΣΣΕ

Την άμεση αποζημίωση των συμβασιούχων εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την παροχή του γάλατος που έκοψε παράνομα η διοίκηση του Δήμου καταστρατηγώντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, απαιτεί η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η Διοίκηση του Δήμου από τις αρχές του Ιούνη σταμάτησε να δίνει το γάλα στους 1.100 εργαζόμενους που απασχολεί με 8μηνες συμβάσεις και μερική απασχόληση. Προχώρησε σε αυτήν την πρακτική υλοποιώντας και επεκτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ, το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε το θέμα εντάσσοντάς το στη δράση που ανέπτυξε συνολικά για την απόδοση όλων των πρόσθετων παροχών που παράνομα δεν αποδίδει ο Δήμος στους εργαζόμενους για τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ειδικά για την περικοπή του γάλατος προχώρησε και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας που συνοδευόταν από υπογραφές που είχε συγκεντρώσει από συμβασιούχους εργαζόμενους. Μετά από την ανάδειξη του προβλήματος, η Ομοσπονδία (ΠΟΕ - ΟΤΑ) έστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το οποίο απάντησε ότι ο Δήμος οφείλει να παρέχει το γάλα σε όλους τους εργαζόμενους στους οποίους παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας και φυσικά στο προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε αυτή την περίπτωση στόχος είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Η απάντηση του Υπουργείου είναι γνωστή από τις 16 Ιούλη, όμως η Διοίκηση του Δήμου κάνει ότι δεν τη γνωρίζει και περιμένει να της αποσταλεί αρμοδίως, για να αρχίσει να δίνει και πάλι το γάλα στους συμβασιούχους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ