Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Τρία άτομα κατηγορούνται για εμπρησμό

Τρία άτομα, ένα ζευγάρι μελισσοκόμων και ένας συγγενής τους, συνελήφθησαν την Τρίτη ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς στο Κακοπέρατο Σάμου.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης μελισσοκομικών εργασιών. Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση φωτιάς σε δάσος από πρόθεση κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι επιχείρησαν να «καπνίσουν» τα μελίσσια προκειμένου να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο, η τρίτη μέσα σε διάστημα 10 ημερών, έχει ελεγχθεί, αφού αποτέφρωσε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Η φωτιά είχε πάρει γρήγορα διαστάσεις και έφθασε να απειλεί το Μαραθόκαμπο, την περιοχή του Κάμπου και τα Βοτσαλάκια. Με συντονισμένες προσπάθειες, προληπτικά, απομακρύνθηκαν οι τουρίστες και στη συνέχεια επίγειες και εναέριες δυνάμεις μετά από περίπου 20 ώρες κατάφεραν να την ελέγξουν. Εξάλλου προφυλακιστέοι κρίθηκαν χτες οι φερόμενοι ως δράστες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 29 Ιούλη στο Κοκκάρι.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η χτεσινή φωτιά στην περιοχή Πέτα της Κερατέας. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε κοντά σε οικισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ