Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κοινή εμφάνιση προεκλογικού χαρακτήρα

Μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα κοινή παρέμβαση έκαναν χτες ο δήμαρχος Αθήνας Ν. Κακλαμάνης και ο νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός. Αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις για τη συνεργασία τους που τη χαρακτήρισαν πρότυπο και έπλεξαν ο ένας στον άλλο εγκώμια, γεγονός που παραπέμπει σε διάφορες βλέψεις ενόψει τοπικών εκλογών.

Ετσι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τα σχέδιά τους για τον Εθνικό Κήπο που δήλωσαν ότι θα αναβαθμίσουν με ένα υπέρογκο ποσό της τάξης των 7,5 εκατ. ευρώ. Και αυτό, την στιγμή που στο Δήμο Αθήνας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε άλλες υποδομές που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ζωτικές λαϊκές ανάγκες (π.χ. παιδικοί σταθμοί). Σημειώνεται ότι με πολύ λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις για κατασκευή υποδομών στον Κήπο (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικά) που είναι μεν απαραίτητες αλλά δεν είναι στις προτεραιότητες όπως προκύπτει από τις μελέτες!

Επιπλέον, διαφήμισαν την κατασκευή τριών βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών, όταν, τους τελευταίους μήνες, ο Δήμος Αθήνας έκλεισε συνολικά 8, ενώ αναμένεται 3.300 παιδιά να μείνουν εκτός σταθμών. Μάλιστα, με το ποσό που θα δαπανηθεί για τους βιοκλιματικούς σταθμούς (1,8 εκατ. ευρώ) θα μπορούσαν να κατασκευαστούν περισσότεροι παιδικοί σταθμοί για να καλύψουν ανάγκες εργατικών οικογενειών. Απλά να πούμε ότι, από το 2005 δόθηκαν σε λειτουργία 11 νέα κτίρια για παιδικούς σταθμούς, αλλά κατά την ίδια 5ετία έκλεισαν συνολικά 15 τουλάχιστον (7 το 2008 και 8 πρόσφατα). Ακόμα, οι μισοί περίπου από τους 94 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και εν πολλοίς ακατάλληλα κτίρια.

Ανακοίνωσαν ακόμα την τοποθέτηση ραμπών για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες σε σημεία της πόλης και την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Λυσσιατρείου στο Δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος σίτισης απόρων.

Με όλα αυτά, αμφότεροι επιχείρησαν να προβάλουν ως την πιο ενδεδειγμένη - και υπερκομματική - επιλογή, την υποψηφιότητά τους για τη δημαρχία της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ