Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, Τζον Ρους, ανήγγειλε ότι φέτος για πρώτη φορά θα μεταβεί στη χώρα κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων για να παραστεί στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις για το πυρηνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσε η Ουάσιγκτον τον Αύγουστο του 1945.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Οι ισλαμιστές ένοπλοι της οργάνωσης αλ Σαμπαάμπ στη Σομαλία απαιτούν από τους επιχειρηματίες στο νότιο τμήμα της χώρας να συγκεντρώσουν μετρητά και κοσμήματα ώστε να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τη διεξαγωγή του «ιερού πολέμου» εναντίον των δυνάμεων της Αφρικανικής Ενωσης και της μεταβατικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

ΜΙΣΟΥΡΙ.-- Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων - πάνω από 73% - της πολιτείας του Μισούρι ενέκριναν το Νόμο για την Ελευθερία στην Υγειονομική Περίθαλψη (Health Care Freedom Act), γνωστό και ως Πρόταση Γ, γεγονός που σημαίνει την απαγόρευση της επιβολής προστίμου σε όσους δεν πληρώνουν για να αποκτήσουν ασφάλιση όπως προβλέπει ο νέος νόμος για την κοινωνική ασφάλιση που επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα τον περασμένο Μάρτη.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Νέα, ξεχωριστή έρευνα ξεκίνησε το υπουργείο Εσωτερικών της Βολιβίας, όσον αφορά τη χρηματοδότηση των «τρομοκρατικών πυρήνων» υπό τον Εντουάρδο Ρόσα καθώς προέκυψαν σοβαρά στοιχεία από την έρευνα που ξεκίνησε στις 16 Απρίλη 2009, όταν και εξαρθρώθηκε το δίκτυο κατά την έφοδο των αρχών ασφαλείας σε ξενοδοχείο στη Σάντα Κρους.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Την απόκτηση 318 υποκαταστημάτων - εκτός από 9 στην Αγγλία και την Ουαλία - της υπό κρατικού ελέγχου βρετανικής τράπεζας Royal Bank of Scotland, ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Santander. Η πλήρης τιμή της πώλησης θα γίνει γνωστή στα τέλη του 2011.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Απεργία πείνας ξεκίνησαν τουλάχιστον 100 μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την κακομεταχείριση που υφίστανται από τις αρχές στο κέντρο κράτησης Κάμπφιλντ, στο Οξφορντσάιρ, στη Νότια Αγγλία.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέα επίθεση σε βρεφονηπιακό σταθμό σημειώθηκε την Τρίτη στην κινεζική επαρχία Σαντόνγκ, με αποτέλεσμα τρία παιδιά να σκοτωθούν και ακόμα περισσότερα να τραυματιστούν, όταν ένας άνδρας με μαχαίρι εισέβαλε στο σχολείο και άρχισε να επιτίθεται στα παιδιά. Ακόμα ένα περιστατικό που ενισχύει την ανησυχία και τον προβληματισμό για την αντιμετώπιση των δολοφονικών επιθέσεων σε σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ