Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΗΠΑ
Ξεκίνησαν νέα στρατιωτικά γυμνάσια

ΣΕΟΥΛ.--

Νέες μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας 11 ημερών ξεκίνησαν χτες ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου πάνω από 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες και περίπου 56.000 Νοτιοκορεάτες σε ένα νέο «παιχνίδι» ισχύος έναντι της ΛΔ Κορέας και της Κίνας με πρόσχημα το ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας «Τσεονάν» στα τέλη του περασμένου Μάρτη.

Η κωδική ονομασία των γυμνασίων είναι «Φρουρός Ελευθερίας Ulchi» και θα είναι σύμφωνα με χτεσινή δήλωση του Αμερικανού στρατηγού Ουόλτερ Σαρπ, ηγείται των Αμερικανών πεζοναυτών που εδρεύουν στη Ν. Κορέα, «από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις σε θέατρο επιχειρήσεων στον κόσμο».

Η εφημερίδα «Ροντόνγκ Σινμούν» της ΛΔ της Κορέας σχολίασε πως πρόκειται για «μία ακόμη βαριά στρατιωτική προβοκάτσια με στόχο την πρόκληση ακόμη και ενός πυρηνικού πολέμου στην περιοχή». Σύμφωνα μάλιστα με το βορειοκορεατικό Πρακτορείο ειδήσεων ΚCNA, η Πιονγιάνγκ θα απαντήσει σε ΗΠΑ και Ν. Κορέα «με την αυστηρότερη τιμωρία».

Ας σημειωθεί πάντως πως πρόκειται για τα τρίτα, κατά σειρά, μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούν στην περιοχή οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Ν. Κορέα από τις αρχές του καλοκαιριού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ