Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Πετρέους: Το τελευταίο κεφάλαιο δεν έχει γραφτεί ακόμη

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

To «τελευταίο κεφάλαιο του Ιράκ δεν έχει γραφτεί ακόμη», υποστήριξε ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, διοικητής των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, αποφεύγοντας μάλιστα να απαντήσει στην ερώτηση «εάν υπάρχει πρόοδος στο Ιράκ». Μία σιβυλλική στάση εκ μέρους του πρώην επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων και στο Ιράκ, τη στιγμή που η πολυθρύλητη αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων υποτίθεται ότι έχει αρχίσει.

Στο ερώτημα όσον αφορά στο μέλλον του Ιράκ, ο Πετρέους χαρακτήρισε τις συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης «άμεσο και πλέον επείγον ζήτημα». Συνομιλίες οι οποίες ωστόσο κατέρρευσαν χτες σύμφωνα με το βρετανικό BBC, καθώς στο επίκεντρο των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων είναι το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, με το μεγαλύτερο μπλοκ στο Κοινοβούλιο, Αλ Ιρακίγια, να προτείνει τον Ιγιάντ Αλάουι, το δεύτερο σε δύναμη να προτείνει τον Νουρί Αλ Μαλίκι και το ΙΝΑ να απορρίπτει και τις δύο υποψηφιότητες.

Στο μεταξύ, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 91 τραυματίστηκαν από ένα νέο κύμα βίας που σημειώθηκε στο κεντρικό και βόρειο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ