Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Δολοφονιών και παραβιάσεων συνέχεια

TEΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Κατά 45% αυξήθηκαν οι δολοφονίες και οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους έξι μήνες της διακυβέρνησης από τον «Πρόεδρο» Πορφίριο Λόμπο σε σύγκριση με τους επτά μήνες της χούντας υπό τον Ρομπέρτο Μιτσελέτι, δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής των Συγγενών των Συλληφθέντων και των Εξαφανισμένων της Ονδούρας (Cofadeh), Μπέρτα Ολίβα.

Οι δηλώσεις της Ολίβα, που συνόδευσαν την παρουσίαση της έκθεσης για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν στη σκιά της δολοφονίας της Μαρία Τερέσα Φλόρες, ηγετικού στελέχους του αγροτικού κινήματος στην Ονδούρα, που είναι το τελευταίο θύμα του κύματος πολιτικών δολοφονιών το οποίο έχει σαρώσει την κεντροαμερικανική χώρα. Η Φλόρες είχε «εξαφανισθεί» στις 7 του Αυγούστου και η σορός της βρέθηκε 5 μέρες αργότερα σε κατάσταση αποσύνθεσης, γεμάτο σφαίρες και με εμφανή τα σημάδια των βασανιστηρίων. «Πρόκειται για πολιτική δολοφονία», δήλωσε ο ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης (FNRP), Κάρλος Ρέγιες, ο οποίος διερωτήθηκε εάν «αυτοί που διατάζουν τις δολοφονίες των στελεχών του λαϊκού κινήματος είναι ανώτατοι αξιωματούχοι κατόπιν εντολών της αμερικανικής πρεσβείας».

Στο μεταξύ, κορυφώνονται οι εργατικοί αγώνες με στόχο την ανάκληση του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση του «Προέδρου» Πορφίριο Λόμπο Σόσα για την ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας και του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του άρθρου 328 της εργατικής νομοθεσίας, που αφορά στο κατώτερο ημερομίσθιο. Οι τρεις μεγάλες εργατικές συνομοσπονδίες - CTH, CUTH, CGT- έδωσαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Λόμπο να τα πάρει πίσω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ