Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αφού «λεφτά υπάρχουν»

«Από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; (...) η δυνατή σφαλιάρα που μας περιμένει όλους από την υπαγωγή στον υψηλό ΦΠΑ του 23% των καθημερινών αγαθών και υπηρεσιών σε λίγες μέρες. Μια πρόγευση των αυξήσεων πήραν όλοι οι παραθεριστές που χρησιμοποίησαν βενζίνη για τις μετακινήσεις τους (...) όπου αγόρασαν το λίτρο και πάνω απο 1,80!»(το θέμα στα ΝΕΑ).

Ας αλλάξουν τσέπες

«Με πρόσχημα την αναστάτωση στις διεθνείς αγορές των σιτηρών (...) οι αλευροβιομήχανοι της εγχώριας αγοράς προχωρούν από σήμερα σε ανατιμήσεις των αλεύρων (...) η απόφαση αυτή προκαλεί ντόμινο ανατιμήσεων σε τρόφιμα» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Κι όμως, υπάρχει άλλος δρόμος

«Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στα πιο φτωχά τμήματα της εργατικής τάξης και του λαού με την προτροπή να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να ανεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεων και διεκδικήσεών τους. Είναι στο χέρι σας να απορρίψετε και να αποδοκιμάσετε την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα και μηχανισμούς, που επιδιώκουν, εκμεταλλευόμενοι την απελπιστική σας κατάσταση και διανέμοντας ψίχουλα φιλανθρωπίας να παραιτηθείτε από τα δικαιώματά σας. Δε φτάνει η οργή και η αγανάκτηση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, για να μη ζήσουμε χειρότερα το φθινόπωρο που έρχεται. Υπάρχει τρόπος και δρόμος για να σταματήσουμε τη διαρκή επιδείνωση της ζωής μας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που καταδικάζουν εσάς και τα παιδιά σας να ζείτε στη φτώχεια και στην ανασφάλεια. Να πάρετε θέση πιο αποφασιστικά στον αγώνα που πρέπει να κάνει ενωμένη η εργατική τάξη και ο λαός μας για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Εγκαταλείψτε οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα της ΕΕ. Συστρατευθείτε με το ΚΚΕ, με τη δράση και την ψήφο σας. Για να οργανώσουμε την εργατική λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη παντού, στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα χωριά. Για να υπάρχουν μέτρα προστασίας των ανέργων, των παιδιών, των συνταξιούχων που δοκιμάζονται σκληρά από τα βάρβαρα μέτρα. Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γεννά την κρίση, την ανεργία, τη διαφθορά και τον αυταρχισμό. Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που μετατρέπει τα μονοπώλια σε λαϊκή περιουσία και με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό αναπτύσσει την παραγωγή με κριτήριο τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, του εργαζόμενου, της γυναίκας, του νέου. Αυτός ο δρόμος είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Το πόσο γρήγορα θα γίνει εξαρτάται από τη λαϊκή συνειδητοποίηση, συμμαχία και αποφασιστικότητα»(η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ στον κυριακάτικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ