Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Συνεχίζονται οι επιθέσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μετά την πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο νεοσύλλεκτων του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη, προχτές, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 61 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 120, χτες ακολούθησαν κι άλλες επιθέσεις.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 44 τραυματίστηκαν σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης, έπειτα από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων.

Το βυτιοφόρο, γεμάτο με κηροζίνη, βρισκόταν την ώρα της έκρηξης έξω από σταθμό καυσίμων, στην περιοχή Ουρ της ιρακινής πρωτεύουσας και από την έκρηξη πήρε φωτιά και ο σταθμός καυσίμων.

Νωρίς το πρωί στην πόλη Τικρίτ (130 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης) εξερράγη μία από τις δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί κοντά σε δικαστήριο, σκοτώνοντας δύο ειδικούς φρουρούς και τραυματίζοντας τρεις πολίτες. Στη δυτική Βαγδάτη ένοπλοι σκότωσαν υπάλληλο του υπουργείου Στέγασης και Ανοικοδόμησης, ενώ σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας τραυματίστηκαν αξιωματούχος του υπουργείου Πετρελαίου, οι δύο σωματοφύλακές του και ένας πολίτης από έκρηξη βόμβας. Τέλος, στην πόλη Ραμαντί (115 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης) δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από καμικάζι αυτοκτονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ