Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μια ακόμη πτώχευση ταξιδιωτικής εταιρείας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μια ακόμη εταιρεία οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία πτώχευσε, η δεύτερη σε διάστημα μιας εβδομάδας, αφήνοντας μετέωρους χιλιάδες πελάτες που βρίσκονται σε διακοπές στις μεσογειακές ακτές και συγκεκριμένα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αίγυπτος και τα Κανάρια Νησιά, ενώ ταυτόχρονα έγιναν χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων.

Η εταιρεία Flight Options, που λειτουργούσε υπό τον τίτλο Kiss Flights, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι σταματά τις δραστηριότητές της, ενώ μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι «οι 13.000 πελάτες της εταιρείας, που βρίσκονται σε τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατριστούν».

Πρόκειται για τη δεύτερη πτώχευση στον κλάδο σε διάστημα μιας βδομάδας, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία Sun4U έκλεισε. Επίσης, τον περασμένο μήνα, πτώχευσε η εταιρεία Goldtrail, που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η σειρά των πτωχεύσεων «αποδίδεται» στη ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη, σε συνδυασμό με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που φυσικά έχει επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση και στη χώρα μας. Αυτή η εικόνα έρχεται να καταρρίψει το ψευτοεπιχείρημα που χρησιμοποίησε η ντόπια πλουτοκρατία ότι οι «λαϊκοί αγώνες ευθύνονται για την πτώση στον τουρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ