Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Οι απόντες ήταν ... ένοχοι

«Κατόπιν εορτής» 30 αγρότες από τη Θήβα πληροφορήθηκαν ότι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις το Μάρτη του '95, τη στιγμή που στην ίδια δίκη 11 συναγωνιστές τους αθωώθηκαν.

Συγκεκριμένα, στην εξ αναβολής δίκη, που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Θήβα, κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 41 αγρότες. Ομως, οι περισσότεροι από αυτούς - και συγκεκριμένα οι 30 - δεν παραβρέθηκαν στη δίκη επειδή το ξέχασαν, λόγω της πληθώρας των δικών που έχουν κάθε χρόνο σε βάρος τους. Αποτέλεσμα ήταν το δικαστήριο να θεωρήσει ενόχους όσους δεν παραβρέθηκαν και να τους καταδικάσει σε 8 μήνες φυλάκιση, τη στιγμή που για την ίδια κατηγορία οι άλλοι 11 συναγωνιστές τους αθωώθηκαν. Οι 30 αγρότες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αθώοι στη Λάρισα

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 35 αγρότες του νομού, που δικάστηκαν χτες για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996. Ανάμεσά τους, δικάστηκαν και τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας στην παρακώλυση των συγκοινωνιών». Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους αγρότες, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση για παραγραφή των «αδικημάτων», που διαπράχθηκαν μέχρι τις κινητοποιήσεις του 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ