Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΟΤΡΟΦΟΙ - ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΙ
Καταγγέλλουν τις αθρόες εισαγωγές

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης να αυξήσει τις εισαγωγές από τρίτες χώρες 

Την απαράδεκτη απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης να αυξήσει τις εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων από τρίτες χώρες, αντί να πάρει μέτρα για τη στήριξη τής ντόπιας παραγωγής, προκειμένου να υπάρξει επάρκεια στην αγορά - όπως προφασίζεται - καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραγωγών Βόειου Κρέατος - Γάλακτος και η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Τύπο και τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Γεωργίας, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Βόειου Κρέατος καταγγέλλει την εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης έναντι της κτηνοτροφίας η οποία, όπως σημειώνει, είχε αποτέλεσμα «την κατακόρυφη μείωση της ντόπιας παραγωγής για το χοιρινό κρέας στο 50% από 70-80% και για το βόειο στο 20% των αναγκών κατανάλωσης, από 50-60% που ήταν, με τάση βεβαίως τα ποσοστά αυτά να μειωθούν ακόμα περισσότερο, λόγω της συνεχιζόμενης απαξίωσης του κλάδου». Επίσης, ο Σύνδεσμος καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση, η οποία, όπως τονίζει, «οδηγεί στη χρεοκοπία και την απόγνωση χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες, εξακολουθώντας να καταστρέφει έναν κλάδο μέγιστης σημασίας για την Εθνική Οικονομία και στερώντας έτσι από τον ελληνικό λαό εκλεκτής ποιότητας ντόπιο κρέας» και την καλεί «να δώσει επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα της άδικης υπερχρέωσής τους» αντί να «προτιμά να δαπανά ετησίως περισσότερα από 500 δισ. δρχ. για εισαγωγές ζωοκομικών προϊόντων, χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα και την από υγιεινής πλευράς καταλληλότητά τους».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων, η οποία χαρακτηρίζει «ύποπτη» την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για εισαγωγές από τρίτες χώρες κτηνοτροφικών προϊόντων, τονίζοντας ότι «αυτές ενέχουν μεγάλους κινδύνους εισαγωγής ασθενειών, τόσο για το ζωικό κεφάλαιο της χώρας μας, όσο και για τη δημόσια υγεία των καταναλωτών, καθότι στις τρίτες χώρες η σφαγειοτεχνική υποδομή και οι κτηνιατρικοί έλεγχοι δεν παρέχουν εγγυήσεις για την ποιότητα των προϊόντων τους». Καλεί την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση και «να προστατεύσει τους καταναλωτές από την παραπλάνηση των ολίγων κερδοσκόπων, οι οποίοι του πωλούν εισαγόμενα κρέατα ως ελληνικά σε υπερβολικές τιμές». Καλεί, επίσης, τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας να προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή και να πάρει μέτρα για να σταματήσει η συρρίκνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ