Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Να βγουν συμπεράσματα από τις ελλείψεις στο νοσοκομείο

Τις επικίνδυνες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, ως αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου και σωματεία του Νομού Ζακύνθου (Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων, Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση).

«Το ζήτημα της Υγείας και της Ασφάλισης είναι κεφαλαιώδες για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ζακύνθου σήμερα οξύνεται ακόμη περισσότερο με την παραίτηση και του μοναδικού καρδιολόγου. Το προηγούμενο διάστημα έχουν ήδη κλείσει η νευρολογική και παθολογική ενώ προ των πυλών φαίνεται να είναι και η συγχώνευση της παιδιατρικής με τη χειρουργική κλινική. Με τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και την αύξηση των ασθενών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας στο λαό του νησιού υποβαθμίζονται, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο εργάζεται υπό δυσβάσταχτες συνθήκες», επισημαίνουν τα σωματεία.

Τονίζουν ότι δεν πρόκειται για τυχαία κατάσταση. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή για να οδηγείται ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη, για να διευκολυνθεί η διεύρυνση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Υγείας.

Επισημαίνουν ακόμα τις ευθύνες των διοικήσεων της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου (ΕΝΙΖ) και της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων «που ενώ και οι ίδιοι βιώνουν στο πετσί τους την καθημερινή απαξίωση του Νοσοκομείου Ζακύνθου μένουν στη διεκδίκηση επιμέρους και περιοδικών προβλημάτων που προκύπτουν και δεν προβάλλουν τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης που είναι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού των τελευταίων 20 και πλέον χρόνων, οι οποίες συστηματικά, με τα μέτρα και τους νόμους που παίρνουν κατά της Υγείας, έχουν φέρει σήμερα και το Νοσοκομείο Ζακύνθου σε αυτό το χάλι».

«Αυτή την πολιτική πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, να κάνουν και το ζήτημα της Υγείας δική τους υπόθεση», τονίζουν. Και καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ