Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Αύριο η σύσκεψη για το συλλαλητήριο

Στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης θα γίνει η σύσκεψη. Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 11 Σεπτέμβρη
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 11 Σεπτέμβρη
Αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών με στόχο την οργάνωση της αγωνιστικής εργατικής λαϊκής «υποδοχής» στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων και της τρόικας. Οι ταξικές δυνάμεις μπαίνουν με ορμή στη μάχη με στόχο το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, να δώσει απάντηση στη νέα επιχείρηση εμπαιγμού του λαού και να αποτελέσει σταθμό στη δράση για την ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων, στη δράση για να δυναμώσει ο αγωνιστικός συντονισμός όλων των λαϊκών στρωμάτων. Να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης και της δράσης τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ άρχισαν να υλοποιούν το πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς και κατοικίας προκειμένου να μεταφέρουν παντού το κάλεσμα του ταξικού κινήματος για την ανάγκη ο εργαζόμενος λαός, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, η νεολαία, να περάσουν αποφασιστικά σε συντονισμένη αντεπίθεση. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ σαρώνει ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις στη μόνιμη δουλειά, στο ανθρώπινο μεροκάματο και σύνταξη, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια. Να περάσουν στον παλλαϊκό αντιμονοπωλιακό αγώνα για να ακυρωθεί στη πράξη το μνημόνιο και οι νόμοι του. Να δυναμώσουν το μέτωπο που θα παλέψει να αλλάξει το δρόμο ανάπτυξης της χώρας.

Τη συμμετοχή τους ετοιμάζουν κι οι αυτοαπασχολούμενοι

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 του Σεπτέμβρη αλλά και στη σύσκεψη για την προετοιμασία του, ανακοίνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.

Στη συνεδρίασή της το βράδυ της Δευτέρας, συζήτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο χώρο των ΕΒΕ από τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης. Οπως διαπιστώθηκε, τα αποτελέσματα είναι τραγικά, με τα μαζικά λουκέτα στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Απάντηση σε αυτή την επίθεση πρέπει να δοθεί μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα σωματεία και την ΠΑΣΕΒΕ, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες. Αυτό το κάλεσμα θα μεταφέρουν στους συναδέλφους τους μέσα από το πρόγραμμα δράσης που θα ξεδιπλώσουν το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίζονται εξορμήσεις, συσκέψεις, επαφές με σωματεία, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμπορους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ