Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαζεύτε» τους...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜΕΙΣ το φωνάζουμε, το καταγγέλλουμε, και αμαρτία δεν έχουμε. Αυτοί οι «εκσυγχρονιστές», ή πρέπει να «μαζευτούν» σύντομα ή θα κάνουν μεγάλη ζημιά! Ετοιμάζονται τώρα να αυξήσουν κατά 7% τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, που θα εισάγονται στο Χρηματιστήριο! Τα λεφτά των ασφαλισμένων δηλαδή!!!

Ρίξανε τα επιτόκια - των καταθέσεων κυρίως - θα τα ρίξουνε κι άλλο, θριαμβολογούν για τις κυβερνητικές «επιτυχίες» στην οικονομία, αλλά η Σοφοκλέους δεν ανεβαίνει με τίποτε. Αντιθέτως, έχει πάρει τον κατήφορο, γεγονός που αποδείχτηκε και από τη χτεσινή συνεδρίαση. Τώρα, λοιπόν, «βάζουν χέρι» στα σίγουρα λεφτά.

Κατά τα άλλα, μας μιλάνε για προβλήματα στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις των εργαζομένων κι έχουν στα συρτάρια τους νομοσχέδια με τεράστιες επιπτώσεις στους συνταξιούχους και στους υποψήφιους συνταξιούχους.

Να, όμως, πού πάνε τα λεφτά σήμερα, έτσι για να έχουμε μια σαφή εικόνα. Τα τρώει η «μαρμάγκα» των αετονύχηδων του Χρηματιστηρίου και, μάλιστα, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, που θέλει να μας πείσει ότι κάνει κερδοφόρες επενδύσεις.

Τζόγος, δηλαδή, με δανεικά την ασφαλιστική κάλυψη όσων δουλεύουν! Δε θα έχουν δίκιο μετά οι ασφαλισμένοι να πάρουν τους δρόμους όταν θα αρχίσει να μιλάει για προβλήματα στις συντάξεις και να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω;

ΚΑΝΕΙ και «εφέ» τώρα στα σχολεία που επισκέπτεται ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, και μοιράζει τριαντάφυλλα, όπως είδαμε στις μικρές οθόνες χτες! Μόνο που κάτι τέτοια, δύσκολα πείθουν τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία - τέτοια που είναι - και κυρίως όσα δε φοιτούν, μια και αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν ελέω «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Ο υπουργός, βέβαια, γνωρίζει τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του στην Παιδεία. Κι όταν προσπαθεί, πάνω σε αυτή την καταστροφή, να φτιάξει την προσωπική του εικόνα, τότε καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της αδιαφορίας που υπάρχει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ