Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΙΛΙ ΝΤΑΦΤΑ
Κοινή και συντονισμένη δράση ενάντια στην παγκοσμιοποίηση

Ο Εμιλι Νάφτα, μέλος του ΠΓ του Ιορδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σε δήλωσή του στο «Ριζοσπάστη», σημειώνει:

«Παρακολουθώντας το Συνέδριο του ΚΚΕ, περιμένουμε να πληροφορηθούμε για τα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ΚΚΕ αυτά τα προβλήματα. Περιμένουμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες, όχι μόνο με τους Ελληνες, αλλά και τους άλλους συντρόφους - παρατηρητές του Συνεδρίου, απέναντι στα προβλήματα που απασχολούν γενικά το κομμουνιστικό κίνημα.

Ευελπιστούμε ότι θα ασχοληθεί και με το Μεσανατολικό, καθώς η σύρραξη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών προκαλεί και πάλι πολλούς θανάτους, ενώ οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για δίκαια αιτήματα, για αυτοδιάθεση, για δικό τους κράτος, για απόσυρση όλων των ισραηλινών δυνάμεων από τα Κατεχόμενα. Ελπίζω ότι το ΚΚΕ θα συνεχίζει να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Εμείς στην Ιορδανία παλεύουμε για δημοκρατία και ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επιβάλλει διάφορους κανόνες στη χώρα μας, προκαλώντας μεγάλη ανεργία και, επακόλουθα, μεγάλη φτώχεια στα λαϊκά στρώματα.

Ελπίζουμε ότι το Συνέδριό σας θα αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα. Πως, δηλαδή, θα αναπτύξουμε κοινή και συντονισμένη δράση ενάντια στο ΔΝΤ και τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, που πλήττουν βάναυσα τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ