Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αποφάσισε διαβούλευση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Eurokinissi

Στις καλένδες της... διαβούλευσης παρέπεμψε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας το αίτημα των κατοίκων του Θησείου να καταργηθεί η επέκταση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή, καθώς, όπως υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν τους εξυπηρετεί, αλλά αντίθετα οδηγεί στο διωγμό των οχημάτων τους.

Η διοίκηση του δήμου υποστήριξε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα των κατοίκων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την πορεία εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο έγινε σαφές ότι δεν είναι στις προθέσεις της η κατάργησή του, αφού προβλήθηκε ως κάτι θετικό για τους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, οι ίδιοι οι κάτοικοι, που τοποθετήθηκαν χτες διά της εκπροσώπου τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογράμμισαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν τους εξυπηρετεί και ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από το Μάη ώστε να καταργηθεί. Σε υπόμνημά τους προς το δήμο κάνουν λόγο για «διωγμό των οχημάτων τους, και για οικονομικό χαράτσι».

Ξεκάθαρα υπέρ του αιτήματος των κατοίκων τάχθηκε η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, οι σύμβουλοι της οποίας είχαν άλλωστε καταψηφίσει και την απόφαση επέκτασης του μέτρου. Ο επικεφαλής της παράταξης, Στ. Λάμπρου, υπογράμμισε τη βασική αρχή της παράταξης κατά της εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου. Σημείωσε δε, ότι οι κάτοχοι ΙΧ ήδη πληρώνουν τεράστια τέλη κυκλοφορίας. Ο ίδιος έκανε σαφή τη θέση της παράταξης υπέρ της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης όπου υπάρχει συμφόρηση, όπως για παράδειγμα σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, κλπ.. Θύμισε τέλος, ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου χωρίς να ρωτήσει τους κατοίκους, εν προκειμένου του Θησείου, στους οποίους τώρα υπόσχεται... διαβούλευση.

  • Χτες ο Φ. Προβατάς ανακοίνωσε στο σώμα την αποχώρησή του από την «Ανοιχτή Πόλη». Παραμένει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει το χαράτσωμα μέσω του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (2017-11-22 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα παρκόμετρα (2010-03-19 00:00:00.0)
Δημόσιος χώρος σε... τιμή ευκαιρίας (2006-03-12 00:00:00.0)
Οι Αθηναίοι θα κυκλοφορούν μόνο με ειδικές κάρτες! (2004-04-02 00:00:00.0)
ΟΧΙ σε ιδιώτες ο έλεγχος στάθμευσης (1996-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ