Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Προειδοποιήσεις Καντάφι για «μαύρη» Ευρώπη

ΡΩΜΗ.--

Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Ενωση τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, για να σταματήσει τη μετανάστευση Αφρικανών που αναγκάζονταν να φύγουν από τη χώρα τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Μιλώντας σε ειδική τελετή το βράδυ της Δευτέρας, στο πλευρό του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Καντάφι υποστήριξε πως «η Ευρώπη μπορεί να μην είναι πλέον Ευρωπαϊκή και μπορεί ακόμη να είναι μαύρη διότι είναι εκατομμύρια οι Αφρικανοί που θέλουν να έλθουν». «Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, ποια θα είναι η αντίδραση των λευκών και χριστιανών Ευρωπαίων που θα αντιμετωπίσουν την εισροή πεινασμένων και αδαών Αφρικανών», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «δεν ξέρουμε αν η Ευρώπη θα παραμείνει μια αναπτυγμένη και ενωμένη ήπειρος ή αν θα καταστραφεί, όπως συνέβη με τις εισβολές των βαρβάρων».

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργό αρκέστηκε να υποστηρίξει πως χάρη στη διμερή συμφωνία με τη Λιβύη (2008), η Ιταλία έχει κατορθώσει «να αντιμετωπίσει με επιτυχία την είσοδο μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη, που ελέγχεται από εγκληματικές οργανώσεις».

Σημειώνεται πως η Ιταλία προχωρά στην άμεση απέλαση των μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν στην ΕΕ μέσω της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας τη σκληρότατη μεταναστευτική νομοθεσία της ΕΕ. Εχει δεχτεί μάλιστα και σημαντικές επικρίσεις από σειρά ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίες έκαναν λόγο για καταναγκαστικό επαναπατρισμό, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανθρώπων που ίσως δικαιούνταν πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2009 ο αριθμός των ανθρώπων που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ιταλία έφθασε τους 7.300 σε αντίθεση με το 2008 που ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τις 32.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ