Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δράση ενάντια στις απολύσεις

Τις απολύσεις εργαζομένων στο ΕΜΠ καταγγέλλουν οι επιτροπές ΠΑΜΕ, ΜΑΣ και ΔΗΠΑΚ στο ίδρυμα

Σε συζήτηση και οργάνωση της δράσης ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καλούν την επόμενη Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τεχνικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΜΠ του ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και η ΔΗΠΑΚ ΕΜΠ. Οι παραπάνω καταγγέλλουν στους εργαζόμενους, στους φοιτητές, στα μέλη ΔΕΠ τις απολύσεις «στις οποίες το τελευταίο διάστημα προχωράνε οι εργολάβοι, αποθρασυμένοι από την ανοχή και τη στήριξη στην πράξη της Πρυτανείας και της Συγκλήτου του ΕΜΠ», όπως σημειώνουν.

Πέντε είναι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο δρόμο. Ενας μάγειρας από το κεντρικό εστιατόριο, τρεις εργαζόμενοι σε ένα από τα κυλικεία και μία καθαρίστρια. Πρόκειται για συνέπεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας που οργιάζει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και που εισάγει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα στο χώρο των ιδρυμάτων.

«Χρόνια τώρα, με ευθύνη των εκάστοτε πρυτανειών και των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και του οπορτουνισμού κάθε απόχρωσης σε συλλόγους φοιτητών, εργαζομένων και ΔΕΠ, η επιχειρηματική λειτουργία στο ΕΜΠ αποτελεί καθεστώς: είτε με τα επίσημα μαγαζιά (βιβλιοχαρτοπωλεία, κυλικεία, ηλεκτρονικά κλπ.) και τις εργολαβίες (σίτιση, στέγαση, καθαριότητα, συντήρηση), είτε με τα παραμάγαζα των επιχειρήσεων στην έρευνα μέσα στα Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών (απαγορευμένα συχνά για τους φοιτητές, άσυλο για τους επιχειρηματίες) είτε με την ίδια την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΕΜΠ (βλ. ΕΛΕ, ΕΠΙ, εταιρεία διαχείρισης της περιουσίας του ΕΜΠ)», σημειώνουν μεταξύ άλλων ΠΑΜΕ, ΜΑΣ και ΔΗΠΑΚ. Παράλληλα καλούν τα ΔΣ των Συλλόγων Εργαζομένων, Φοιτητών και ΔΕΠ του ιδρύματος να συνεδριάσουν, να πάρουν θέση, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους με κινητοποιήσεις και συντονισμό δράσης. Καλούν επίσης όλους τους εργαζόμενους του ιδρύματος να συσπειρωθούν στην επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ, να οργανώσουν την πάλη, να αναδείξουν τους δικούς τους πραγματικούς εκπροσώπους των ταξικών τους συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικά απορρίπτεται ο νόμος - πλαίσιο (2022-06-09 00:00:00.0)
Μπροστά στο 13ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ (2017-01-29 00:00:00.0)
Αλωνίζουν οι εργολάβοι στο Πολυτεχνείο (2010-07-27 00:00:00.0)
Δάσκαλοι στην υπηρεσία της κοινωνίας και των λαϊκών αναγκών (2009-03-08 00:00:00.0)
Απαιτεί κατάργηση των ειδικών λογαριασμών... (2008-01-17 00:00:00.0)
Ανάγκη η πλατιά ενημέρωση και αντεπίθεση του κλάδου (2006-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ