Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να επαναπροσληφθεί η νεαρή μητέρα

Την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης της εγκύου εργαζόμενης Νεκταρίας Μπούζη (διανύει τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης) απαίτησαν προχτές το πρωί, κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας Ανοιξης εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στο πλευρό της εργαζόμενης βρέθηκε και ο Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, ο οποίος απαίτησε με τη σειρά του να επιστρέψει στη δουλειά της η εργαζόμενη.

Η Νεκταρία Μπούζη, που δούλευε σε επιχείρηση στο Μενίδι, απολύθηκε αφού έμεινε για δεύτερη φορά έγκυος και ενώ το πρώτο της παιδί είναι μόλις ενός έτους. Το επιχείρημα που επανέλαβε και χτες ο ιδιοκτήτης ήταν ότι μεταβίβασε την επιχείρηση στο γιο του και ότι αυτή πρόκειται να κλείσει. Σε μια προσπάθεια δε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση αλλά και να επιτεθεί στο Σύλλογο ισχυρίστηκε ψευδώς ότι στελέχη του συλλόγου, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην επιχείρηση για την απόλυση (το καλοκαίρι), έκαναν «κατάληψη».

Η Επιθεώρηση στο γραπτό της υπόμνημα καλεί τον εργοδότη να επαναπροσλάβει μέσα σε μια βδομάδα την εργαζόμενη σε διαφορετική περίπτωση θα διαβιβάσει την υπόθεση στον Εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ