Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μένει χωρίς αναισθησιολόγο

Περιοδεία χτες του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτη

Χωρίς αναισθησιολόγο μένει από την επόμενη Δευτέρα το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού ο μοναδικός αναισθησιολόγος φεύγει με άδεια με αποτέλεσμα τα χειρουργεία και τα επείγοντα περιστατικά να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Μια τραγική κατάσταση εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό που αποβαίνουν σε βάρος ασθενών και εργαζομένων και οι οποίες αποτυπώθηκαν στη χτεσινή περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη.

Ελλείψεις που προσπαθούν να μπαλωθούν με αποσπάσεις εργαζομένων, σε βάρος συνολικά των μονάδων υγείας, όπως και στην παραπάνω περίπτωση όπου μεθοδεύεται η απόσπαση αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όταν σε αυτό υπάρχουν μόλις 3 αναισθησιολόγοι και ένας επικουρικός. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Παθολογική Κλινική όπου ουσιαστικά υπάρχει μόνο ένας μόνιμος γιατρός που τον συνεπικουρούν στις εφημερίες γιατροί από ΚΥ τα οποία αποδυναμώνονται παραπέρα, ενώ κενά υπάρχουν και στα αιματολογικά εργαστήρια και σε άλλες υποστηρικτικές δομές, όπως η σίτιση όπου υπάρχουν μόλις δύο μάγειροι. Τα παραπάνω συμπληρώνουν απλήρωτες εφημερίες που δεν έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Μάη, καθώς και η μη καταβολή ρεπό στους εργαζόμενους.

Ομηροι των φαρμακοβιομηχανιών και προμηθευτών

Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων λόγω του τρόπου τιμολόγησης που προχώρησε η κυβέρνηση. Δηλαδή, οι αλλεπάλληλες εκδόσεις δελτίων τιμών απ' την κυβέρνηση έδωσαν την ευκαιρία στις εταιρείες να σταματήσουν την τιμολόγηση των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διάθεση φαρμάκων προς τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία. Σύμφωνα με τις πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις, η ροή των φαρμάκων προς τα φαρμακεία δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν την Παρασκευή.

Και μέσα στην αναμπουμπούλα του ανασχηματισμού εμφανίστηκε μια ομάδα προμηθευτών αναλωσίμων υλικών στα δημόσια νοσοκομεία - που δεν ικανοποιείται απ' τον τρόπο ρύθμισης των χρεών - και ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις προμήθειες αρχίζοντας απ' τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», Κρατικό Νίκαιας και «Αττικόν». Πάντως, μέχρι και χτες υπήρχε η διαβεβαίωση απ' το υπουργείο Υγείας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις προμήθειες.

  • Με συνθήματα υποδέχτηκαν χτες, έξω από το υπουργείο, το νέο υπουργό Υγείας Ανδ. Λοβέρδο, ειδικευόμενοι ψυχίατροι που έχασαν τη σειρά τους για την ειδίκευση σε πάνω από δύο τμήματα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια, όταν εκδόθηκε υπουργική απόφαση που έδινε τη δυνατότητα για την ταυτόχρονη εγγραφή σε περισσότερες από μία ειδικότητες. Εναντίον αυτής απόφασης προσέφυγαν κάποιοι ψυχίατροι και το Συμβούλιο της Επικρατείας τους δικαίωσε. Με τον τελευταίο νόμο (3868/2010) επιχειρήθηκε μια ομαλοποίηση της κατάστασης, που όμως μεγάλωσε τις λίστες αναμονής για ορισμένους ειδικευόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ