Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΑΕΔ: Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοέμβρη. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος είναι οι οικοδόμοι, οι εργάτες Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κλπ.

ΜΕΝΙΔΙ: Κάλεσμα προς όλα τα συνδικάτα, συλλόγους, συνδικαλιστές, επαγγελματίες και εργαζόμενους του Μενιδίου απευθύνει ο «Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών» να συμμετάσχουν σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του (Σωκράτους 303).

ΩΝΑΣΕΙΟ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) αναγνωρίζει με ανακοίνωσή του ότι υπήρξε σοβαρή δυσλειτουργία στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων την περίοδο 13 Ιούλη - 14 Αυγούστου 2009. Την περίοδο εκείνη (σύμφωνα με πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη) δεν μπορούσε να συγκροτηθεί μεταμοσχευτική μονάδα και έτσι αποφασίστηκε η μη λήψη πέντε μοσχευμάτων καρδιάς και πνευμόνων, με αποτέλεσμα να «χαθούν για την Ελλάδα σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις μοσχεύματα καρδιάς και πνεύμονα, εις βάρος της υγείας ή της ζωής των κατάλληλων δυνάμει ληπτών που ήταν καταγεγραμμένοι στη λίστα του ΩΚΚ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΩΚΚ, «η ευθύνη βαρύνει κυρίως τον κατά το νόμο επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ