Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ - ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ
Νέες κινητοποιήσεις

Αποφασισμένη να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης για την «απελευθέρωση» των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, κόντρα στους πολύμορφους εκβιασμούς που της ασκούνται, είναι η βάση του κλάδου των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών Δημοσίας Χρήσης.

Ετσι, μετά τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας στο κέντρο της Αθήνας και τις ακόμη δυναμικότερες κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο που πέρασε, από χτες φορτηγά και βυτιοφόρα συγκεντρώθηκαν και πάλι κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας. Φορτηγά και βυτιοφόρα είναι από χτες συγκεντρωμένα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, στην ΕΟ Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου και στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς και στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας. Παράλληλα και αυτοκινητιστές της Πελοποννήσου έχουν συγκεντρωθεί στα διόδια της Νεστάνης, του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου.

Την ίδια στιγμή ξεκινά σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, ενώ την ερχόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Χτες βράδυ πάντως, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΛΤΕΡ», σημείωσε με έμφαση ότι ισχύει το απαράδεκτο καθεστώς της επίταξης «φορτηγών και οδηγών» και θέλοντας να ενισχύσει το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού όσων δεν υποτάσσονται στην αντιλαϊκή πολιτική, σημείωσε ότι η εφαρμογή της είναι ευθύνη της τροχαίας και των εισαγγελικών αρχών. Στο ίδιο μήκος κύματος κάλεσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του κλάδου σε συνέχεια του ...διαλόγου, για «να αποφύγουμε τα χειρότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ