Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο

Ανακοίνωση - παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων και Ενώσεων Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης «Η ΕΝΩΣΗ»

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με βασικό αίτημα να μην περάσει το νομοσχέδιο που στο όνομα της "απελευθέρωσης" παραδίδει τη μεταφορά στο μεγάλο κεφάλαιο και μας σπρώχνει στη μείωση του μεροκάματου και την ανεργίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη δουλειά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων και Ενώσεων Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης «Η ΕΝΩΣΗ».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «με το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη απελευθέρωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έρχεται να υλοποιήσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες που θα οδηγήσουν στην εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων στα μικρά ΔΧΦ, είναι κομμάτι της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής που θέλει να παραδώσει ολόκληρους κλάδους στο μονοπωλιακό κεφάλαιο». «Η ΕΝΩΣΗ» προσθέτει ότι «με την υποχρεωτική ένταξη στις μεταφορικές εταιρείες, την κατάργηση της προσωπικής άδειας και την απεριόριστη έκδοση νέων αδειών μόνο σε εταιρείες, προωθείται η απαξίωση της δουλειάς μας και η μείωση του ήδη χαμηλού εισοδήματός μας, ώστε να αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε τη δουλειά μας. Με τη θέσπιση τριετούς περιόδου προσαρμογής και την εφάπαξ εισφορά για τις νέες άδειες, προσπαθούν να μας παραπλανήσουν για να περάσει πιο εύκολα η παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση, τονίζει: «Γνωρίσαμε το ωμό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του δικομματισμού. Αντιμετωπίσαμε την επίταξη των φορτηγών και την πολιτική επιστράτευση. Αντιμετωπίσαμε τις συκοφαντίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Η επιστράτευση αποτελεί ήττα της κυβερνητικής πολιτικής. Αποκαλύπτει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να περάσει τα μέτρα που μας καταστρέφουν.

Γνωρίσαμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των αγωνιζόμενων εργαζομένων και των άλλων αυτοαπασχολούμενων, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ. Είναι πια ολοφάνερο ότι μόνο στους κοινούς αγώνες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την υπεράσπιση της δουλειάς μας».

Για τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του χώρου, αναφέρει ότι «μέσα από τον αγώνα μας αποκαλύφθηκαν και οι επιδιώξεις των συνδικαλιστών τύπου "Τζωρζάτου και Τσάμου". Αποδείχτηκαν λίγοι και επιζήμιοι για τα συμφέροντά μας. Εχουν αποδεχτεί τη λεγόμενη απελευθέρωση και συζητάνε τους όρους της παράδοσής μας. Ψαλίδισαν τα αιτήματα, συμβιβάστηκαν με τις δυσκολίες του αγώνα, αποδείχτηκαν πρόθυμοι συνομιλητές της κυβέρνησης σε μια κρίσιμη καμπή των κινητοποιήσεων και στο τέλος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις υπονομευόσουν. Με τη στάση τους δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων στις νομαρχιακές μεταφορές που το νομοσχέδιο οδηγεί στην καταστροφή, ούτε και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους στην εθνική μεταφορά».

Τέλος, η Ομοσπονδία επισημαίνει: «Στις σημερινές συνθήκες διεκδικούμε το δικαίωμά μας να διατηρήσουμε τη δουλειά μας. Η άδεια μικρού ΔΧ Φορτηγού να παραμείνει προσωπική. Οχι στην εκβιαστική σύσταση εταιρειών και στην επίσης εκβιαστική ένταξή μας σε εταιρείες. Κίνητρα για τη δημιουργία συνεταιρισμών με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Πρόγραμμα για την αγορά καινούριων φορτηγών με επιδότηση στο 50% της αξίας - με αποχαρακτηρισμό. Αλλαγή των απαγορευτικών κάτω των 8 τόνων πινακίδων των δήμων για τα Νομαρχιακά ΔΧ φορτηγά».

Και καταλήγει: «Με τη συσπείρωση στα σωματεία μας και την Ομοσπονδία, μαζί με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγρότες συνεχίζουμε την πάλη μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ