Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Να δυναμώσει το πολύμορφο και πλατύ άνοιγμα

Με συσκέψεις και συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα καλούνται να πρωτοστατήσουν στο αγωνιστικό κάλεσμα

Με στόχο να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στις αυξήσεις που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζονται οι εξορμήσεις για τα συλλαλητήρια που οργανώνουν στις 23 Σεπτέμβρη ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ. Ετσι οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα πρωτοστατούν για την ενημέρωση και συζήτηση των εργαζομένων, αφ' ενός, για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, αφ' ετέρου, για τη δύναμη που μπορεί να δώσει συνολικά στους εργαζόμενους ο συντονισμένος αγώνας όλων των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. Σ' αυτή την κατεύθυνση άλλωστε διαμορφώθηκε και το κοινό πλαίσιο πάλης ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης αλλά και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Καθημερινά ορίζονται τα αγωνιστικά ραντεβού σε μικρές και μεγάλες πόλεις. Ετσι στη Λαμία, η κινητοποίηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου, στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς, στο Αλιβέρι, 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στη Λιβαδειά, στις 7.30 μ.μ., στην Αμφισσα, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λαού.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου τονίζει ότι στα συλλαλητήρια αυτά είναι ευκαιρία για να συντονίσει ο κλάδος τα βήματά του με όλη την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τα σωματεία να οργανώσουν τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στα συλλαλητήρια.

Σε ξεσηκωμό καλεί και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που μεταξύ άλλων τονίζει στους εμποροϋπαλλήλους: «Δεν είναι μονόδρομος να πληρώνεις εσύ τις συνέπειες της κρίσης και τα ελλείμματα. Να ξεσηκωθούμε, να οργανωθούμε, να παλέψουμε ανυποχώρητα για τα δικαιώματα μας στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία».

Σε αγώνα για «να αποτρέψουμε την εξαθλίωση των εργαζομένων και ανέργων και να περάσουμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας» καλεί με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής. Tη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Σήμερα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην ΕΘΕΛ, στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού στις 9 π.μ. Αύριο στο αμαξοστάσιο στην Πέτρου Ράλλη στις 9 π.μ., τη Δευτέρα, στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα στις 9 π.μ. Στον ΟΣΕ, τη Δευτέρα, στις 9 π.μ. στο μηχανοστάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη, την Τρίτη στις 9π.μ. στο Κεντρικό εργοστάσιο στον Πειραιά και στις 9π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου. Επίσης, στον ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα, στον Κόκκινο Μύλο στις 7.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ