Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδίκαση απόλυσης ύστερα από δύο χρόνια

Στο τμήμα των εργατικών διαφορών του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, εκδικάζεται τελικά σήμερα, και αφού πέρασαν δύο χρόνια, η υπόθεση της απαράδεκτης απόλυσης που έκανε η διοίκηση του υποκαταστήματος της μεταφορικής εταιρείας MAERSK (στην Καλλιθέα), σε βάρος λογίστριας επειδή η εργαζόμενη είχε νοσήσει από καρκίνο!

Η διεύθυνση της πολυεθνικής, με ανυπόστατα επιχειρήματα στις 2 Αυγούστου του 2008 είχε πετάξει στο δρόμο τότε την εργαζόμενη η οποία είναι και μητέρα δύο παιδιών, μετά από τέσσερα χρόνια δουλειάς. Προφανώς η πολυεθνική είχε ανησυχήσει μήπως και στο μέλλον καταβάλει τη λογίστρια η ασθένεια και μειωθεί η απόδοσή της, παρά το γεγονός ότι η ίδια ήταν άψογη στα καθήκοντά της. Στον Καιάδα οι εργαζόμενοι που νοσούν, αυτή είναι η πολιτική των επιχειρηματιών και των αστικών κυβερνήσεων.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Σεπτέμβρη του 2008, η εργαζόμενη μαζί με συνδικαλιστές της αγωνιστικής παράταξης της ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων, μέλη της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό) απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας της Καλλιθέας, απαιτώντας να χαρακτηριστεί η απόλυση «άκυρη, καταχρηστική και εκδικητική». Ωστόσο, η Επιθεώρηση «νίπτοντας τας χείρας της» έστειλε τη ...«διαφορά» στα δικαστήρια. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Που πρέπει να γίνει στοιχείο δύναμης του αγώνα των εργαζομένων για ανατροπή της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ