Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαιγμός στον εμπαιγμό

Κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο αποτελεί η κίνηση εντυπωσιασμού του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσή, ο οποίος υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα για την αύξηση των μηνιαίων επιδομάτων των ανέργων ναυτεργατών, τα οποία εξαιτίας των εξωφρενικών προϋποθέσεων δεν μπορούν να τα εισπράξουν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ΠΔ αυξάνεται στις 100 χιλιάδες δραχμές από 80, το επίδομα για τους έγγαμους ή διαζευγμένους ναυτεργάτες, με παιδιά των οποίων έχουν την επιμέλεια και στις 80 χιλιάδες δραχμές από 60, για τους άγαμους ή διαζευγμένους χωρίς παιδιά.

Ακόμα και αυτό το εξευτελιστικό επίδομα, λόγω των προϋποθέσεων, δεν μπορούν να το πάρουν οι πραγματικά άνεργοι ναυτεργάτες, αφού για να εισπράξει κάποιος άνεργος το επίδομα πρέπει να μην είναι πάνω από 12 μήνες άνεργος και πρέπει να έχει πάνω από πέντε χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία. Σαν μην έφτανε αυτό οι άνεργοι ναυτεργάτες τιμωρούνται και από πάνω, καθώς ο άνεργος που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει 8 μήνες θαλάσσια υπηρεσία, διαγράφεται από τα μητρώα και παύει να θεωρείται ναυτεργάτης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ